Inspirerende historische roman met diepgang

Rosalyn 15 juli 2024
Ik heb erg genoten van het boek en ook van de personages. De meeste personen zijn hun tijd ver vooruit, maar Wilhelmina Skogh waarschijnlijk het meest. Als het niet grotendeels waargebeurd was geweest, zou ik het misschien over the top hebben gevonden, maar nu kwam het juist heel goed op me over en maakte het echt indruk. Ik denk dat het vooral komt door de jeugd van Wilhelmina Skogh, ze heeft al erg jong moeten leren op eigen benen te staan, maar het zat waarschijnlijk ook in haar karakter. In het boek komt ze over als een echte doorzetter, iemand die leergierig is en ambitieus. Echt inspirerend!

Het mooie aan dit boek vind ik ook dat de vrouwen hun krachten bundelen. Het is een fijn gevoel om als vrouwen onderling sterk te staan en elkaar te helpen daar waar nodig. Ik denk dat dat in deze tijd nog steeds wel gedaan wordt. Tegelijkertijd stonden mannen daar in die tijd nog veel minder open voor, de mannen in de huidige tijd zijn natuurlijk veel minder conservatief dan toen. Ik ben erg blij dat vrouwen zoals Wilhelmina Skogh deuren geopend hebben voor vele andere vrouwen, niet alleen toen, maar ook nu!

Wat mij betreft is dit een mooie historische roman met diepgang. Dat Wilhelmina Skogh echt bestaan heeft, geeft het verhaal diepere inhoud. Als ik ooit in Stockholm zou komen, zou ik zeker een kijkje in het hotel gaan nemen. Ik kijk uit naar het tweede deel!

Meer recensies van Rosalyn