Spannende thriller in de stijl van Dan Brown
Openbaring is het eerste deel van een Ryevaar-trilogie, maar dat betekent niet dat je voor een grote ontknoping op het derde deel hoeft te wachten. Het is een mooi afgerond verhaal met een opzienbarend slot. Het speelt zich af op boeiende locaties, zoals Jeruzalem en Göreme, een streek in Turkije die bekendstaat om zijn grotwoningen en -kerken.
In het eerste gedeelte ga je mee in het proces waarbij Ryevaar en Nova le Temps hun onderzoeken uitvoeren en steeds verstrekkender conclusies kunnen trekken. Als lezer kom je ook al meer te weten over de gevaren die gepaard gaan met waarheden die sommigen liever willen verhullen. Het boek laat zien dat fanatisme een groot gevaar kan zijn, maar is tegelijkertijd op dat punt schrikbarend actueel, want ook vandaag de dag zien we nog wat fanatisme teweeg kan brengen.
Als de beide onderzoekers elkaar ontmoeten, raakt het verhaal in een stroomversnelling. De gebeurtenissen tuimelen over elkaar en het verhaal wordt steeds gecompliceerder en vraagt je volledige aandacht. Dat zal voor niemand een probleem zijn die de rustige opbouw in de eerste helft boeiend vond.
Uiteindelijk is de finale zoals je mag verwachten, spannend en uitstekend uitgewerkt. Als je het boek leest, besef je dat de samenwerking tussen beide auteurs bijzonder goed moet zijn geweest, omdat het verhaal een grote samenhang heeft. Het doet alleszins denken aan de boeken van Dan Brown, iets waar de auteurs trots op mogen zijn.
De volledige recensie vind je op meerlezen.nl.