Gelukkig in de tweede helft van het leven
Fijne schrijfstijl, meerdere POV'S en goed te volgen verhaal.
Hanneke is bijna 50 als haar man plotseling overlijdt en haar zoon samen gaat wonen met zijn vriendin.
Ze heeft het moeilijk met alle veranderingen en besluit de reis die ze met haar man zou maken alleen te gaan doen.
"Gemis drukt nog harder alles weg dan leegte. Gemis doet pas echt pijn."
In haar gele VW camper reist ze de kustlijn af om in Frankrijk in de B&B van zussen Pien en Kokkie tot de ontdekking te komen dat alleen reizen best eenzaam is. Ze besluit bij de zussen te blijven en die zijn maar wat blij om haar erbij te hebben.
Pien en Kokkie hebben zelf ook het nodige meegemaakt en het openen van de B&B was hun kans op een doorstart in de tweede helft van hun leven. De drie vrouwen bouwen een hechte vriendschap en leren dat je ook op latere leeftijd weer gelukkig kunt worden. Zelfs als je alles kwijt bent.
Het boek begint met Hanneke's pov, waarna halverwege de pov's van Kokkie en Pien komen en wordt afgesloten met die van Hanneke. Die verschillende kijkjes in het verleden en de gedachten en gevoelens van alle dames geven de personages zoveel meer diepgang. Je leert ze als lezer beter kennen en begrijpen. Ondanks de zwaardere thema's is het heel luchtig geschreven waardoor het toegankelijk blijft. Tijdens het lezen waande ik me in de B&B aan de Franse kust, ik rook de heerlijke gerechten van Kokkie, voelde de warme zeebries en hoorde het tikken op het toetsenbord van Hanneke en Pien.
"Gemis drukt nog harder alles weg dan leegte. Gemis doet pas echt pijn."