Een tweede kans op een eerste liefde
Allie en Hudson delen als tieners 2 zomers waarin ze elkaars beste vrienden zijn. Ze komen uit verschillende werelden en hun vriendschap moet geheim blijven.
Allies moeder houdt haar en haar zussen in een strak trainingschema waarin geen ruimte is voor jongens, vriendschappen of iets anders wat hen van ballet af kan houden.
Aan het eind van die tweede zomer zorgt een traumatische gebeurtenis ervoor dat ze geen contact meer met elkaar hebben.
Hudson heeft zich jaren schuldig gevoeld naar Allie toe en zij heeft in die tien jaar haar best gedaan om perfectie te bereiken als ballerina. Ondanks dat ze elkaar tien jaar niet gezien en niet gesproken hebben zijn ze elkaar nooit vergeten.
Wanneer Allie na een blessure weer in Cape Cod is om te revalideren grijpt Hudsons nichtje, die groot fan van Allie, haar kans en dwingt hem om hen in contact te brengen. Beiden voelen meteen dat het vonkje van tien jaar geleden nog steeds aanwezig is. Wat volgt is een zomer van geheimen, schuldgevoel en een tweede kans in de liefde. Ze leren echter dat geheimen altijd uitkomen, niet iedereen te vertrouwen is en dat beginnende liefde fragiel is. Zo mooi als het ballet op het podium kan zijn, zo hard gaat het er achter de coulissen aan toe.
Ik ben niet heel dol op second chance romance verhalen, in dit verhaal werd dit echter wel mooi beschreven. De ontwikkeling die beide hoofdpersonages maken is in mijn optiek niet helemaal gelijk, Hudson is vanaf het begin duidelijk in wat hij wil en wijkt daar niet van af. Allie maakt een grotere ontwikkeling door, ze moet in het reine komen met zichzelf, het verleden en uiteindelijk haar toekomst.
Hudson's nichtje is met haar 10 jaar erg..... daadkrachtig (of brutaal). Allie's zusje Eva levert haar een streek die niet te vergeven lijkt maar Allie stapt er, vind ik, heel snel weer overheen. Veel van het verhaal was redelijk voorspelbaar, de plottwist aan het einde met betrekking tot Allies moeder had ik niet aan zien komen.
Voor mij een 3 sterren read.
Voor mij een 3 sterren read.