Goed begrijpelijk boek!
Het boek vervolgt de zoektocht die Otto Frank heeft ondernomen om erachter te komen wat er precies is gebeurt met de andere zeven onderduikers die niet de oorlog hebben overleefd. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was tijdens het lezen van dit boek. De fijne schrijfstijl die schrijver hanteert zorgt ervoor dat alles begrijpelijk is geschreven waardoor het voor elke lezer geschikt kan zijn. Daarnaast komt schrijver Bas ook met nieuwe feiten die recentelijk zijn ontdekt over de deportatie van de onderduikers uit het achterhuis.
Met dit boek wordt er ook ruime aandacht geworpen op de andere onderduikers: de familie van Pels en de Fritiz Pfeffer. Hierbij o.a beschreven hoe het leven van deze onderduikers was voordat ze besloten te gaan onderduiken in het achterhuis.
En dan vind er op 4 augustus 1944 die verschrikkelijk gebeurtenis plaats ze worden gearresteerd en naar kamp Westerbork gebracht. Lang blijven ze niet in kamp Westerbork , vanwege hun postie die voor hun zelf hebben gecreëerd worden 8 onderduikers gezien als strafgevallen. Ze worden allemaal op transport gezet naar Auschwitz en op het perron van dit kamp worden de mannen en vrouwen van elkaar gescheiden. Van dit moment kiest schrijver Bas er dan ook voor om elk persoon uit het achterhuis elk een apart hoofdstukken te geven. Dit heeft als reden alle onderduikers naar verschillende kampen worden gedeporteerd (uitzondering de zusjes Frank die wel samen blijven tijdens hun deportatie)
Het boek geef ik dan ook ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren. Het is een uniek boek die weergeeft op chronologische wijze hoe de levensloop van de 8 onderduikers was. Het boek gaat uitgebreidt door op het moment dat het dagboek van Anne Frank juist stopt.
Daarnaast geeft het ook weer hoe het (vermoedelijk) komt dat Otto Frank de enige is deze verschrikkelijk oorlog heeft overleefd. Het boek verdient het om een plekje in de boekenkast te krijgen ❤
Ga het zeker lezen!