Minder overtuigend dan Bride..

sammieslibrary 16 november 2025
Ik was vorig jaar meteen verkocht van Bride, een boek van Ali Hazelwood waarmee ze uit haar comfortzone stapte na al haar romances. Ik vind het sowieso een fijne auteur, dus razend enthousiast wachtte ik af tot Mate uitkwam. Een verhaal dat verdergaat in de wereld van Misery – het hoofdpersonage van Bride – vol vampiers, weerwolven, mensen en weerlingen zoals Serena en Ana. Wat een geluk dat ik dit vervolg dan mocht ontvangen van Feelgood Vibes Book als recensie-exemplaar.

Serena is een weerling, wat inhoudt dat zij half mens en half weerwolf is. Iets wat de wereld schokt, waardoor ze al snel gevaar loopt. Gelukkig is er de roedel van het Noordwesten, onder leiding van Koen. Hij doet er alles aan om haar te beschermen, maar ook hij heeft regels waar hij zich aan moet houden.. En welke geheimen uit Serena’s verleden wachten nog om onthuld te worden?

Deze verhalen vallen onder het fantasie-genre, want vampiers en weerwolven zijn natuurlijk fictieve wezens. Het is laagdrempelig en daardoor makkelijk te volgen. Het speelt zich af in een wereld zoals die van ons, maar dan met net dat beetje extra magie. Ik moet wel zeggen dat ik het vorige deel (Bride) fantasierijker vond dan dit boek. Hier ligt de focus vooral op de romance tussen de twee hoofdpersonages en dat kan Ali Hazelwood ontzettend goed neerzetten, inclusief de hete scènes. Kijk maar naar haar eerdere romances.

Ondanks dat ik Bride fantastisch vond, wist dit boek me niet helemaal te pakken. Het is zeker een leuk en vlot geschreven verhaal met leuke personages, maar er miste iets. Ik denk dat dat voor mij persoonlijk de spanning is, het daadwerkelijk niet kunnen wachten om verder te bladeren naar het volgende hoofdstuk. De plot laat namelijk wel even op zich wachten. Ik denk zelfs dat die pas na de eerste helft van het boek ter sprake komt. Opzich is dat geen probleem, maar ik vond het wel wat zwak uitgewerkt. Geen hevige gevechten, bloederige confrontaties en slachtoffers. Binnen vijf minuten was het eigenlijk alweer voorbij. Hier had de auteur – naar mijn mening – zeker meer uit kunnen halen, vooral binnen dit genre.

Rating: 3,5/5.

Meer recensies van sammieslibrary