Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Jacht op gerechtigheid

Sander 28 mei 2022
Afrekening is het 7e deel met Marin Servaz in de hoofdrol. Waar Servaz in de eerste boeken een persoonlijke strijd met Hirtman en een zoektocht naar Marinne. Deze combinatie bracht je als lezer veel spanning welke onder je huid kroop. Deze psychologische spanning is net als bij het boek Afdaling een stuk minder. Of dit puur de ontbrekende combinatie met de oude vijand is niet helemaal duidelijk, maar Servaz komt minder krachtig over waardoor ook de spanningsboog niet hetzelfde wordt als dat deze in voornamelijk de eerste 5 boeken was.

In afrekening raakt Martin Servaz samen met zijn team betrokken bij een serie moorden in de bossen welke bij Toulouse zijn gelegen. Als vanouds weet Minier de omgeving goed neer te zetten. De sfeer van de omgeving komt mooi naar voren zodat je je als lezer een goed beeld kunt vormen.

Vrij snel in het onderzoek wordt het team uitgebreid met Raphael. Hij stond er op om in het team te komen en met Servaz samen te werken.

Bij de eerste crimescene ontdekken ze al snel dat het hier geen standaard moord of ongeluk betreft. Omdat de jongen die is aangereden een dierenhoofd op heeft en verder niets draagt volgt al snel een onderzoek in de omgeving. Hieruit heeft het alle schijn dat de jongen is opgejaagd.

In het onderzoek dat volgt wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is en dat de zaak veel groter is dan dat deze in eerste instantie leek te zijn. Ook blijken er overeenkomsten te zijn tussen gebeurtenissen voor een aantal verdwijningen.

Wat volgt is een zoektocht naar een andere verdwenen jongen, naar een man met blauwe ogen en het in kaart krijgen van het netwerk van een grote groep die het recht in eigen hand lijken te nemen. Het grootste probleem voor het team is dat er ook mensen met hoge en belangrijke functies bij betrokken zijn. Wie is er te vertrouwen en lopen ze door het onderzoek zelf geen groot gevaar?

De personages spreken wederom voor zich. Ook de nieuwe personages hebben een eigen karakter en passen direct goed in het verhaal. Conversaties lopen goed in elkaar over en komen geloofwaardig over.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sander

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.