Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een wereldreis met de lezer als winnaar

Sander 22 februari 2022
Jan van der Cruysse is een specialist in crisiscommunicatie, wat hij goed weet te gebruiken in zijn boeken. Na de reeks Bling Bling heeft hij eerder met Boem Boem een explosief vervolg geschreven. Nu is er met WInWin wederom een meeslepend verhaal op papier verschenen.

Als lezer beleef je aan de hand verschillende verhaallijnen en personages een trip over die ons ongeveer de hele wereld laat zien.

In WinWin staan meerdere onderwerpen centraal die grote gevolgen hebben. Alles begint bij de net afgestudeerde Laura die door een cryptische boodschap om naar een onbekende locatie te komen, haar nieuwsgierigheid maar moeilijk kan bedwingen en naar een onbekende locatie. Waarom gaat ze er op in? Wie heeft dit opgezet en vooral ook waarom?

De opbouw is gelijk aan de eerdere boeken van Van der Cruysse opgebouwd. Diverse hoofdstukken met eigen verhaallijn, waarin met tijds- en plaatsaanduiding een overzichtelijk beeld wordt gevormd. Ieder hoofdstuk heeft een centraal onderwerp met zijn eigen personages. Naarmate je vordert wordt de samenhang van het geheel steeds duidelijker en lopen zaken soepel in elkaar over. Het zit zo vernuftig in elkaar verweven dat je volledig wordt meegesleept in het verhaal.

Van der Cruysse is een kei in het vertellen van het verhaal. Een beeldende/filmische schrijfstijl welke je de omgeving voor je laat zien. Hetzelfde is op de personages van toepassing. Ze hebben allen een eigen persoonlijkheid/karakter en komen sterk en geloofwaardig over. De samenkomst van de personages in de verschillende dialogen past goed in elkaar en lopen daarnaast ook soepel.

Het mooie aan de boeken van Jan van der Cruysse is dat er geen standaard van toepassing is. De manier van schrijven in combinatie met de onderwerpen is vrij uniek en daardoor zeer aangenaam om te lezen. Je wordt nu ook weer verrast met een ander onderwerp dan zijn eerdere reeksen. De opzet is echter herkenbaar en het leest wederom vlot en aangenaam. Een mooie combinatie van spanning, actie en humor zorgen voor een aantal prettige leesuren.

Als je van een unieke auteur met een vlotte en filmische stijl kunt genieten, en wat actie kunt waarderen dan ben je zeker blij te maken met WinWin. Dus winwin is ook zeker van toepassing op de lezer.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sander