Advertentie

Voor een bezoek aan zijn ouders en vrienden keren Kieran en Mia met hun dochter terug naar het Tasmaanse Evelyn Bay.

Voor iedereen in deze kleine plaats is de geschiedenis er 1 die ze niet snel vergeten. Zeker zo’n 12 jaar geleden, toen er tijdens een grote storm verschrikkelijke dingen plaatsvonden niet. Nog altijd heeft Kieran schuldgevoelens die voor veel verdriet zorgen. Dat blijkt ook omdat niet iedereen even blij is om Kieran terug te zien.

Als er opnieuw iets gebeurt ontstaan er opnieuw allerlei geruchten in Evelyn Bay. Ook wordt er snel een link geplaatst met de gebeurtenissen van 12 jaar terug. Hoe dit alles in elkaar steekt heeft Jane Harper op een krachtige wijze weten neer te zetten. Met de ontwikkelingen van het nieuwe onderzoek komen er ook geheimen van het verleden boven water.

Zoals bij de eerdere boeken ook het geval was, geeft de cover een passende weergave bij de scenes uit het boek. Het stormachtige water bij de kliffen is een belangrijk punt in De Overlevenden. Deze plek wordt met voldoende details omschreven om een helder beeld te krijgen. Jane Harper schets zou een mooi beeld bij de scenes die ze omschrijft. Ondanks dat het verhaal zich van begin tot eind hier afspeelt blijf je als lezer vast in het verhaal. Hoe klein het plaatsje ook is, de wijze waarop de omgeving wordt omschreven zorgt voor een flow waarin je je als lezer op de locatie aanwezig kunt of wilt voelen.

Harper maakt gebruik van een aantal hoofdpersonages die sterk zijn neergezet. Ze komen tot leven en de samenhang tussen de verschillende personages klopt. Er komen eigenlijk niet echt onnodige omschrijvingen voor waardoor de personages sterk staan.

Het boek is in het heden en toekomst geschreven. Bij gebeurtenissen in het heden wordt aansluitend teruggekeken naar het verleden. Je wordt daarbij meegenomen in de beelden die Kieran voor zich ziet en hoe hij deze probeert te koppelen met het heden en de informatie die daarbij naar boven komt. Dit zorgt voor een aantal onthullingen die het verleden een heel ander beeld geven. Als Kieran alles op de juiste manier weet te interpreteren komt hij tot een onverwachte ontdekking die je als lezer niet aan hebt zien komen. Al met al mag dit voor Kieran wel een stormachtige terugkeer naar Evelyn Bay worden genoemd.

Jane Harper heeft een aangename en vlotte schrijfstijl waarmee ze de lezer echt in het verhaal weet te krijgen. Met een beeldende omschrijving van de omgeving tovert ze de scenes ook op je netvlies. Het lezen is daarom zeker de moeite waard.

Reacties op: Stormachtige terugkeer

37
De overlevenden - Jane Harper
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken