Advertentie

Na lang wachten is Joona Linna eindelijk terug in Spiegelman. Een meeslepend, intrigerend en spannend verhaal neemt Joona weer mee in een golf van emoties en vechtlust.

Het verhaal start met de verdwijning van Jenny. Als 5 jaar later een jonge vrouw dood op een speelplaats wordt aangetroffen in het voor Joona onmiddellijk duidelijk dat dit Jenny is. Zoals we Joona kennen bijt hij zich direct in dit verhaal vast. Als kort daarna een nieuwe jonge vrouw verdwijnt en Joona een ontdekking aan een oude zaak koppelt begint de bal te rollen en krijgt hij groen licht om hier in te duiken.

Buiten Joona heeft Spiegelman meerdere interessante en mooie karakters. Stuk voor stuk leven ze bij de lezer en zijn ze goed uitgewerkt.
Pamela en Martin zijn 5 jaar terug de dochter van Pamela verloren. Tijdens het vissen is Alice onder het ijs verdwenen. Martin is hierbij bijna verdronken en is sindsdien psychisch in de problemen. Veel tijd brengt hij door in de kliniek terwijl Pamela in de tussentijd een meisje Mia wil adopteren. In dit proces voel je de pijn en vervelende situaties waarin ze zitten.
De ontwikkeling van de personages is sterk uitgewerkt. Beetje bij beetje leer je de onderliggende zaken kennen en ontvouwt zich een verrassende situatie waaraan ik geen moment had gedacht.

Tijdens het onderzoek neemt Joona zoals gewoonlijk veel risico’s waardoor er penibele situaties ontstaan. Geweld, gewonden en doden zijn hierbij geen uitzondering. Door de wijze waarom deze scenes zijn uitgewerkt en waar deze zich afspelen is dit wel een logisch gevolg en daarom niet storend.

Spiegelman bestaat uit een aantal verhaallijnen die steeds meer naar elkaar toe groeien. Dit zorgt voor een goede spanningsboog waarbij ik bij de ontknoping werd verrast. Tot de onthulling had ik geen moment rekening gehouden met dit scenario.

Voor mij is dit 8e deel van Joona Linna dan ook een spannend en meeslepend boek geworden. Het leest zeer lekker en vlot. De spanning blijft goed behouden en nog steeds weten de auteurs je te verrassen. Een dikke voldoende dus.

Reacties op: Meeslepende zoektocht

361
Spiegelman - Lars Kepler
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners