Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Privacy en geheimen

Sander 19 juni 2021
Actuele en maatschappelijke zaken waarbij privacy is het geding is, is een belangrijke draad in Het Tango algoritme. Door alles wat je online doet en plaatst hebben anderen veel informatie beschikbaar. Wat voor gevolgen dit kan hebben komt in dit boek zeker terug.

Het Tango algoritme begint wat traag, maar wint gaandeweg aan spanning zodat het een interessant verhaal met spetterend slot wordt. Een aantal zaken voel je op een gegeven moment aankomen, toch weet Heleen van den Hoven het geheel op een mooie wijze te eindigen.

Dans liefhebber en wiskunde docent Emmy schrijft in haar vrije tijd ook algo ritmes voor apps. Daarnaast verhuurt ze een gedeelte van haar woning aan Grace en haar dochter Florence. Door de manier waarop ze elkaar hebben leren kennen zijn de erg close. Door de vriendschap worden acties in gang gezet die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zet.

Florence geeft veel om Emmy en maakt via een app een account voor haar aan. Deze dating en tango app brengen Emmy al snel in contact met Charles en verdwijnt Grace spoorloos.

Vanaf dat moment gebeuren en veel vreemde dingen rondom de woning en de school van Emmy en Florence. Maar op wie zijn de acties nu eigenlijk gericht en waarom wordt het steeds gevaarlijker?

Via de stappen van de tango wordt je als lezer in de onthulling meegenomen. Een unieke leuke manier om een verhaal te vertellen en op te bouwen. Er ontstaat op deze manier toch een gevoel van het ritmische van de dans door het verhaal heen. Qua spanning is het niet heel sterk, maar de vlotte stijl maakt veel goed.

De belangrijkste personages komen goed samen. Een aantal neven personages komen weinig aan bod, waar je misschien wel wat meer zou verwachten omdat ze eigenlijk een best belangrijk aandeel in het verhaal hebben.

Het Tango algoritme is een leuk en vlot leesbaar boek. Niet zo sterk als het eerdere Carpa complot, maar absoluut de moeite om een boek van Nederlandse bodem te lezen

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sander