Advertentie

Een lezer meenemen in het verhaal en van begin tot eind geboeid houden lukt niet iedere auteur. Als ze je met de wendingen en psychologische kracht ook nog steeds bezig weten te houden met waar dit alles naar toe gaat is dit iets wat nog minder voorkomt.
Met De onbekende vrouw slaagt Mary Kubica hier wel volledig in.
Als Alice, een familielid van Will overlijd verhuist hij samen met Sadie en de kinderen naar de oude woning in Mane, waar ze ook de zorg van de achtergebleven dochter Imogen op zich nemen.
Wat volgt is een moord op de buurvrouw, waarbij veel onduidelijkheden en vragen bij blijven. Al snel laat dit Sadie niet meer los en komt ze steeds weer met andere theorieën over gebeurtenissen.
Mary Kubica heeft met een vlotte en begrijpelijke schrijfwijze gekozen om vanuit meerdere personages te schrijven. Het is hierdoor goed voelbaar wat er in de hoofden van deze personages speelt. Ook als lezer wordt je aan het denken gezet omdat je links tussen de personages onderling gaat leggen en denkt e.e.a. te snappen. Dit wordt door de verrassende plotwendingen net zo vaak weer teniet gedaan.
Het plot ontwikkeld zich door verschillende perspectieven op een prettig tempo. Het blijft mysterieus en verrassend waardoor je moeilijk kunt stoppen met lezen. Een onverwacht slot maakt het geheel tot een meeslepende thriller af. Kubica geeft de lezer op de juiste momenten extra informatie waardoor je aandacht er steeds bij blijft.
De personages zijn geloofwaardig en goed neergezet. Misschien dat een enkel karakter iets meer uitgewerkt kunnen zijn om de belangrijkheid van de rol nog beter naar voren te laten komen. Sadie is als hoofdpersoon veruit het breedst uitgemeten. Je voelt haar gedachte zo ongeveer zelf aan. Je komt over Sadie steeds meer te weten en er ontvouwt zich een personage dat aangrijpend en geloofwaardig is. Zeker als uiteindelijk alles op zijn plaat is gevallen, is er nog meer waardering voor het dit boek in elkaar steekt.
De onbekende vrouw is een boeiend en goed geschreven boek waarin de sfeer goed voelbaar is. Met recht een psychologische thriller waarbij zeker ook de vertalen een compliment verdient. Het verhaal komt krachtig over en heeft de sfeer die bij een dergelijke boek verwacht mag worden. In het naar Nederlands vertaalde boeken is dit zeker niet altijd aanwezig. In dit geval is dit zeker wel het geval.

Reacties op: Boeiend en meeslepend

29
De onbekende vrouw - Mary Kubica
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners