Een zoektocht met weinig spanning

Sander 09 mei 2020
Als mijn kinderen bij me waren geweest, dan was dit niet gebeurt is de eerste zin Geen slechte daad. Een zin die met het goede eerste hoofdstuk wordt gevolgd door gebeurtenissen en dreigingen die veel goeds beloven.
Na het eerste hoofdstuk verdween dit gevoel helaas net zo snel als dat het zich meldde. Ondanks de potentie van alle gebeurtenissen heeft het boek me weinig kunnen grijpen omdat er weinig spanning in het geheel zit.

Het verhaal en het plot zijn in de basis sterk. Een helpende had bieden lijkt volledig uit de hand te lopen waarna Cassie voor haar gezin gaat vrezen. Binnen no-time gebeuren er na het redden van het leven van Brooklyn allerlei zaken en verdwijnt haar man Sam. In haar eigen onderzoek ontdekt Cassie al snel zaken rondom Sam die recent hebben plaats gevonden en wordt ze buiten ongerust ook onzeker.
Als later ook de kinderen en vrienden op de radar staan wordt Cassie steeds meer getergd om een eind aan alles te maken.

Het verhaal wordt volledig vanuit Cassie verteld. Aan de hand van haar verwacht je dus haar angst en spanning te voelen. Om de een of andere reden gebeurt dit niet en blijft de zoektocht zonder spanning. Doodzonde omdat dit boek uitermate geschikt zou zijn als psychologische thriller.

De opbouw van het verhaal zit verder wel goed in elkaar. Beetje bij beetje wordt de waarheid onthult en ontdek je hoe alles werkelijk is elkaar steekt. Een onverwachte twist gedurende het verhaal en ook nog aan het eind is zeker aanwezig, De samenhang van Brooklyn en Cassie wordt op dat moment duidelijk, alleen weet dit het verhaal voor mij niet meer te redden. Een belangrijke oorzaak is dat er veel ongeloofwaardige situaties zijn.

Het boek leest wel soepel en vlot. De korte hoofdstukken en helder taalgebruik van de schrijfster zorgen er voor dat het prettig leest. Er zitten genoeg scenes in die voor nagelbijtende momenten hadden kunnen zorgen. Omdat dit alleen te oppervlakkig is uitgewerkt was dit voor mij persoonlijk niet aanwezig.

Ik had veel van het boek verwacht en kan niet anders dan concluderen dat het me is tegengevallen.

Meer recensies van Sander