Advertentie

Iets om voor te leven.
Wat ooit begon als een leugentje tijdens een sollicitatiegesprek is uit gegroeid tot een fantasiewereld met een vrouw en 2 kinderen. Voor Andrew is dit aangenaam, zodat hij even kan ontsnappen van de echte wereld. Maar dan krijgt hij een nieuwe collega en verandert alles. Zal hij de waarheid opbiechten? Wat zullen zijn collega’s van hem denken?

Mijn mening over het boek:
Het verhaal draait vooral om Andrew, hij heeft een aparte job bij de dienst overlijden. Op een dag
gaat hij solliciteren, krijgt hij een vraag over kinderen en plots heeft hij zijn eigen fantasie wereld. Die elke dag steeds beter begint te klinken. Tijdens het lezen kom je meer te weten over Andrew zijn heden maar ook het verleden. Het einde van het boek heeft trouwens een verrassende twist met een blue moon effect er in verwerkt. Je gaat begrijpen waarom Andrew deze leugen heeft bedacht. Sommige scenes waren op het einde echt wel een verrassing. Dat had ik nooit verwacht. Je gaat het verhaal van Andrew daar door anders bekijken.

De personages:
Peggy is super sociaal en echt het tegenovergestelde van Andrew. Andrew komt eerder wat arrogant over, asociaal tot als we hem beter leren kennen. Hij is vooral ook onzeker, heeft zoveel problemen te verwerken gekregen. Hij groeit door het verhaal als een vriendelijke man die ook heel veel moed heeft.

Mijn favoriete quote van dit boek vind je op pagina 291.
Alleen jij bent degene die dingen kan veranderen. Het moet van jou uitgaan.

De schrijfstijl.
Het boek leest enorm vlotjes, geen lange zinnen, de korte hoofdstukken zorgen er voor dat je steeds meer wilt lezen over het verhaal van Andrew. Op humoristische wijze worden de personages omschreven. Je tenen gaan er zelfs van kronkelen. De schrijver schrijft een herkenbare triestige boodschap in zijn boek, dat helaas nog steeds een taboe onderwerp is. Sommige gebeurtenissen in het boek zitten dan ook vol emoties. Daardoor genoot ik echt van het boek. Ik heb dit boek uitgelezen op 2 dagen.

Conclusie
Dit boek is een meesterwerk, heeft een super leuke twist op het einde en een frisse schrijfstijl. De verschillende gebeurtenissen in het boek zijn soms triestig maar toch word er een vrolijke draai aangegeven. Daarom is dit boek echt een aanrader en verdient het 5 prachtige hartjes.

Reacties op: Iets om voor te leven - een meesterwerk

22
Iets om voor te leven - Richard Roper
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker