Meidenboek met een boodschap

Norma Meeuwissen Norma Meeuwissen
18 apr 2021

Dit is het tweede deel over Cookie. Het eerste deel was verrassend, fris en leuk. Het boek is geschreven als graphic novel en bedoeld voor leerlingen van groep 6-8. Benieuwd waar het tweede deel over ging dus.

Dit deel lijkt een beetje op een highschool film. Cookie krijgt twee kaartjes voor een optreden van een populaire popster en ineens wil het populairste meisje van de klas Suzan vrienden met haar worden. Cookie geeft toe, maar maakt voor die ‘vriendschap’ een aantal domme keuzes, die voor haarzelf en haar echte vrienden niet zo leuk zijn. Zo kiest ze om met een bosopdracht Suzan om samen mee te werken, terwijl Suzan de opdracht niet leuk vindt en Cookie daarom niet alles uit de ervaring kan halen.
Wie wil weten of Cookie er in slaagt om haar echte vrienden weer voor zich te winnen, zal dit deel zelf moeten lezen.

In dit deel wordt veel aandacht gegeven aan milieu en natuur. Zelf vond ik het eerste deel leuker en interessanter, omdat daar meer de achtergrondcultuur van Cookie in naar voren kwam, en het thema (meisjes en wetenschap) wat mij betreft unieker is.
Het begin van het boek is behoorlijk gefocust op milieu, maar later ontwikkelt het verhaal zich meer richting de personages, waardoor het meer een goed lopend verhaal wordt.

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar. GN

Meer recensies van Norma Meeuwissen