Fijne thriller!
Wanneer Wylie Lark ingesneeuwd raakt in een authentieke, afgelegen boerderij vindt ze dat in eerste instantie niet zo erg. Ze is auteur van true crime boeken en op deze manier kan ze in alle rust en stilte verder werken aan haar nieuwe boek. Toch voelt ze zich zo nu en dan ook wat angstig, omdat ze weet dat in datzelfde huis jaren terug twee mensen zijn vermoord.
Op een avond laat Wylie haar zwerfhond Tas tijdens een winterse storm even naar buiten gaan, maar waar hij normaal gesproken snel weer voor de deur staat, gebeurt dat dit keer niet. Wylie besluit hem te gaan zoeken en vindt op de oprit een opgerold jongetje met verwondingen. Ze haalt hem snel binnen voordat hij doodvriest en probeert te achterhalen hoe hij heet. Echter zegt het jongetje niets en voelt Wylie zich steeds minder veilig.
Jee, wat een ontzettend goed boek is dit. In De logé zijn er meerdere verhaallijnen waarvan ik in het begin nog niet doorhad hoe ze in elkaar staken. Zo is er een verhaallijn die gaat over het jaar 2000. Je leest over de heftige gebeurtenissen die zich toen afgespeeld hebben. Daarnaast lees je over het heden waarin Wylie behoorlijk verstrikt raakt in bepaalde zaken en tot slot heb je hoofdstukken die cursief geschreven zijn en waarbij je direct voelt dat er iets niet klopt.
Richting het einde vallen alle verhaallijnen naadloos in elkaar en kan ik alleen maar zeggen dat het een ijzersterk verhaal is. De auteur weet de spanning goed op te bouwen en wist me regelmatig op het verkeerde been te zetten. Het plot zag ik zeker niet aankomen, maar stak supergoed in elkaar. Wat mij betreft een enorme aanrader. Ik weet dan ook zeker dat ik de andere drie boeken van deze auteur ga lezen.
Dit boek krijgt van mij 4,5 ster. Hier afgerond naar 4.