Welke geheimen verbergt Pencradoc nog meer?
Na een behoorlijke dosis tegenslag is Cordelia alles in Londen even helemaal zat, zeker nu ze ook geen acteerwerk om handen heeft. Een verblijf bij haar vriendin Merryn op landgoed Pencradoc klinkt dan ook als muziek in haar oren.
Pencradoc kent echter veel geheimen, en ook Cordelia ontkomt daar niet aan. Terwijl Cordy een theatervoorstelling voorbereidt ter ere van de legendarische Lily Valentine, wordt ze langzaam Lily’s leven ingezogen en wordt de grens tussen heden en verleden vloeibaar.
“Hij wist gewoon dat dit de enige manier was, of hij zou wegzinken in een zwarte leegte waar niemand hem ooit zou bereiken.” Kirsty Ferry
Samen met de knappe kunstenaar Matt Harker, die ook op Pencradoc verblijft, ontdekt ze dat Lily een geheim met zich meedroeg.
Het duistere geheim van Lily is het vierde boek over landgoed Pencradoc en de geheimen die daar verborgen liggen.
Kirsty Ferry schakelt voor haar verhaal opnieuw tussen heden en verleden, en tussen de personages die zich in deze twee periodes begeven. Ze zorgt daarmee voor een uitgebreid beeld van het landgoed en de karakters door de eeuwen heen. Bij aanvang dacht ik dat ik inmiddels alle scenario’s binnen deze reeks wel zou kennen, maar de auteur tovert opnieuw iets uit de hoge hoed dat ik niet zag aankomen. Het was fijn om te ontdekken dat, zelfs al zijn er overeenkomsten, je nog steeds verrast kan worden door de serie.
Het verhaal is gevuld met fijne, rustige personages en de romantiek is vrij ingetogen, met wel wat hartstochtelijke momenten. De meeste drukte komt bij de kleine Elsie vandaan, die je haast kan horen als ze praat. De verhaallijnen lopen mooi en duidelijk in elkaar over, en zowel in het heden als het verleden is er voldoende spanning te vinden. Kirsty Ferry weet alles aantrekkelijk met elkaar te verbinden en laat je, als je ook andere boeken in deze serie hebt gelezen, een beetje thuiskomen bij een aantal bekende namen.
In de feelgood roman Het duistere geheim van Lily worden geheimen ontrafeld en nieuwe dromen gevormd.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks