Dit verhaal kan je leven redden

sietske.reads sietske.reads
31 mrt 2026

4.5 - afgerond naar een 5

Benny Abbott en Joy Moore hosten een van de bekendste podcasts in de VS, waarin ze elke week een bizar overlevingsverhaal bespreken en elkaar uitdagen met strategieën. Maar wanneer Joy en haar man Xander plotseling spoorloos verdwijnen, wordt Benny al snel als hoofdverdachte gezien. Met alleen de eerste opzet van Joys memoires als aanknopingspunt moet hij hen vinden en zijn naam zuiveren door het lastigste overlevingsverhaal tot nu toe op te lossen.

Een thriller met een podcast-element? Count me in! Dat soort thrillers vind ik altijd interessant en ik was dan ook erg enthousiast om dit boek te lezen.

Het verhaal is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel lees je afwisselend in het heden en het verleden, vanuit het perspectief van Joy, Benny en de memoires van Joy. Lezen vanuit verschillende perspectieven vind ik altijd fijn; het geeft meer diepgang aan het verhaal en zorgt ervoor dat je alleen maar door wilt lezen. Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik er direct in en had ik meteen het gevoel dat ik dit boek leuk zou vinden. Je snapt meteen waarom de podcast zo’n succes is, vanwege de vriendschap tussen Benny en Joy. Maar met zo’n groot succes en populariteit komen ook nadelen: stalkers. Joy is al een half jaar niet naar buiten geweest, waarom? Daar kom je pas later in het verhaal achter.

Het hele verhaal is interessant, vooral de memoires van Joy. Sommige wendingen zag ik totaal niet aankomen, andere wel. En dat is prima, want ik vond dit boek fantastisch. Het leest zo vlot dat ik voordat ik het wist al op de helft van het boek was.

Al met al is Dit verhaal kan je leven redden een echte pageturner. Het combineert spanning en mysterie met belangrijke thema’s zoals vriendschap, liefde, ziekte en geweld tegen vrouwen. Dit is echt een aanrader .

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij, maar dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van sietske.reads