33 vrouwen

Silvie Leest Silvie Leest
4 mrt 2023

Op de oude boerderij Two Cross Farm wonen drieëndertig vrouwen in volledige afzondering. Voor de buitenwereld is deze sekteachtige commune in nevelen gehuld. Binnen de muren gelden strenge regels en wie die niet tot op de letter naleeft wordt permanent verbannen. Wie zich bij hen wil voegen, moet al haar aardse bezittingen achterlaten – ook haar kinderen.

De zussen Celine en Pip hebben elkaar niet meer gesproken sinds de onopgeloste moord op hun zusje Vanessa, vijftien jaar geleden. Nu worden ze door het overlijden van hun moeder herenigd in hun ouderlijk huis, op een steenworp afstand van Two Cross Farm. Terwijl de zussen hun moeders spullen uitzoeken, wordt de plaatselijke politie geconfronteerd met een nieuwe moord. Net als vijftien jaar geleden wordt het lijk van een vrouw gevonden, ruw verminkt door een tatoeage van twee kruisen.

Dit verhaal lees je vanuit personages Celine en Bramble. De hoofdstukken vanuit Celine spelen zich af in het heden en ze komt weer in contact met haar zus Pip door het overlijden van hun moeder. Vijftien jaar geleden is hun zus Vanessa vermoord en ze weten nog steeds niet precies wat er die bewuste dag met haar is gebeurd.

De hoofdstukken vanuit Bramble lees je in het verleden. Ze is samen met een groepje andere vrouwen de oprichtster van de sekte 'Two Cross Farm'. Hier leven vrouwen die tot rust willen komen, of van hun agressieve man zijn weggelopen. De sfeer op deze boerderij is mysterieus en je voelt dat er bepaalde dingen niet kloppen.

Dan wordt er weer een jonge vrouw dood aangetroffen in de omgeving en Celine en Pip vragen zich af of de moordenaar van hun zus weer actief is. Er zijn namelijk overeenkomsten, dus ze proberen op onderzoek uit te gaan.

'33 vrouwen' wordt niet heel erg spannend, maar ik vond vooral de sfeer op de boerderij erg interessant. Ook de leefwijze van deze vrouwen was erg boeiend. De vondst van de dode vrouw maakte het voor mij ook pakkend om verder te lezen. Staat dit in verband met de moord op Vanessa?

Al met al was '33 vrouwen' leuk om te lezen. Verwacht alleen geen superspannende thriller, maar eerder een mysterieus verhaal met een apart sfeertje.

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest