Achter gesloten deuren

Silvie Leest 19 januari 2026
Wanneer het lichaam van een makelaar wordt gevonden in een omgeslagen kajak op Mirror Lake, vermoedt Ffion al snel dat het geen ongeluk was, maar een zorgvuldig in scène gezette moord.

Tegelijkertijd, net over de grens in Cheshire, onderzoekt Ffions vriend, rechercheur Leo Brady, een reeks mysterieuze inbraken in een exclusieve wijk genaamd The Hill.

Het lijkt erop dat de dader niet zomaar op zoek is naar waardevolle spullen, maar naar iets — of iemand — specifieks. Terwijl Ffion en Leo hun afzonderlijke zaken onderzoeken, beginnen de lijnen tussen hun onderzoeken te vervagen.

Ze ontdekken dat achter de façade van rijkdom en perfectie diepe geheimen schuilgaan. Mensen blijken bereid een hoge prijs te betalen om die geheimen verborgen te houden — zelfs moord is niet uitgesloten.

'Achter gesloten deuren' is het derde deel van deze serie en dit verhaal begint meteen met een boeiende en mysterieuze proloog. Kort daarna lees je weer over Ffion en haar partner Leo. Ze werken allebei bij de politie en hebben tegelijkertijd een eigen zaak waarop ze gezet worden.

Ffion is namelijk bezig met het lichaam wat onder een kajak gevonden is en Leo houdt zich bezig met de inbraken in een dure woonwijk. Ondertussen lees je ook meer over deze personages en over de ex-vrouw van Leo. Ik vond deze afwisseling erg prettig.

Naarmate het verhaal vordert, worden dingen steeds vreemder. Want waarom moest de persoon onder de kajak dood? En waarom wordt er opeens zoveel ingebroken in de dure woonwijk?

Dit derde deel was voor mij zeker weer een succes! Het verveelde geen enkel moment en ik was heel benieuwd naar het motief en het plot. Deze serie is dus zeker een aanrader en ik kijk nu al uit naar het volgende deel!

Beoordeling: 4,0/4,5

Meer recensies van Silvie Leest