Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Achter het afzetlint

Silvie Leest 17 september 2024
In 'Achter het afzetlint' vertellen dertien professionals over die ene plaats delict die voor altijd hun kijk op het leven heeft veranderd. Bij ieder van deze experts heeft één plaats delict zoveel indruk gemaakt dat die in het geheugen gegrift staat. Over die plaats delict en de impact ervan op het leven van de expert ter plaatse gaat dit truecrimeboek.

Het begint vaak met een melding: een slaapkamer in lichterlaaie, een steekpartij waarbij een kind betrokken is, een gruwelijke verkrachting in een donker bos of een ogenschijnlijk natuurlijke dood die toch een moord bleek te zijn.

Moord, doodslag, verdriet en verwarring: alles komt samen op een plaats delict (pd). Zodra de melding binnenkomt, worden diverse deskundigen ingeschakeld, zoals een forensisch rechercheur, een schouwarts of een bloedsporenanalist. Zij laten hun expertise op de pd los.

'Achter het afzetlint' stond al een hele tijd op mijn TBR, want ik vind het ontzettend interessant om deze non-fictie te lezen.

In dit boek staan dertien verschillende zaken die enorme indruk op verschillende professionals hebben gemaakt. De zaken lopen enorm uiteen.

Zo lees je bijvoorbeeld over een suïcide, maar ook over een verkrachting, liquidatie en nog meer verschillende moorden. Er staat ook een schokkend verhaal over MH17 en de Bijlmerramp in.

Elk verhaal vond ik enorm interessant en tegelijkertijd schokkend om te lezen. Je leest ook meer over de werkwijze in de wereld van "wel of geen natuurlijke doodsoorzaak". Erg boeiend om daar dus ook meteen meer over te lezen.

Verder heb ik enorm veel respect voor de mensen die dit werk doen, want pfff... ik vond de verhalen al enorme indruk maken, dus stel je voor dat je er echt met je neus bovenop zit.

Ook complimenten aan @lindasamplonius, want zij heeft aan de hand van deze dertien verhalen een zeer interessant boek gemaakt!

Als je van crime verhalen houdt: lees dan zeker dit non-fictie boek!

Beoordeling: 4,0 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.