Dag een

Silvie Leest Silvie Leest
27 mrt 2024

De toneelopvoering van de basisschool van het slaapstadje Stonesmere wordt ruw verstoord wanneer een schutter plotseling het vuur opent. Uren later is Marty’s moeder Ava dood, haar armen beschermend om de kinderen gevouwen aan wie ze lesgaf.

Terwijl de stad probeert het gemeenschapsgevoel terug te vinden in de nasleep van de tragedie, ontstaan er scheuren en daarmee samenzweringen. Wie is de geheimzinnige figuur die Marty achtervolgt terwijl ze worstelt met haar verdriet? En hoe zit het met de groep mensen die volhoudt dat de schietpartij nooit heeft plaatsgevonden?

Samen met haar jeugdvriend Leo probeert Marty het mysterie van de noodlottige dag te ontrafelen, en stukje bij beetje wordt de pijnlijke waarheid onthuld…

'Dag een' vond ik behoorlijk heftig beginnen. Je leest namelijk al vrij snel over de schietpartij en de dodelijke slachtoffers, iets wat helaas heel erg realistisch is.

Vervolgens maak je steeds sprongen in de tijd en lees je ook vanuit Martha, de dochter van Ava, een lerares die onder de dodelijke slachtoffers valt. Martha speelt de hoofdrol in dit verhaal en je komt heel erg veel over haar te weten.

Een ander belangrijk personage is Trent. Hij wordt meegetrokken in de verschillende samenzweringen en gaat op onderzoek uit. Wat is er écht op die verschrikkelijke dag gebeurd?

Er zijn ontzettend veel sprongen in de tijd, dus je moet heel goed opletten, maar langzaamaan lijken dingen steeds duidelijker te worden. Vooral de stukken van het moment van de schietpartij vond ik best heftig en emotioneel... dus dit is sowieso goed overgebracht naar de lezer!

Het eerste deel vond ik best oké en ik was enorm benieuwd naar de waarheid. Maar ik denk uiteindelijk niet dat dit een thriller was. Behalve het moment van de schietpartij, is het redelijk traag geschreven en het kabbelt wat voort. Het genre is dan ook meer een drama, denk ik.

'Dag een' vond ik oke om te lezen, met de nodige heftige fragmenten. Op zich niet onaardig dus, maar misschien dat er toch wat meer uit het verhaal te halen viel...

Beoordeling: 3,0 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest