De dertiende zaak

Silvie Leest 17 juni 2024
Rechercheur Erik Winter is bij familie in Marbella geweest. In het vliegtuig naar huis merkt hij een opvallend rustig stel op. Op weg vanaf het vliegveld in Göteborg rijdt hij achter hen aan. Plots maakt de auto van het stel een bruuske slinger en rijdt met een verschrikkelijke klap tegen de rotswand.

De vrouw in de auto heet Sara Brendner. Dertig jaar eerder was dezelfde Sara Brendner getuige van de gewelddadige moord op haar vader, een zaak die nooit werd opgelost.

Erik Winter en zijn collega’s van de politie in Göteborg worden op de zaak gezet. Wat is het verhaal achter Sara Brendner?

'De dertiende zaak' is het dertiende (goh) deel van de serie met Erik Winter in de hoofdrol. Nog niet eerder had ik iets van deze auteur gelezen en ik was heel benieuwd of dit verhaal mij zou gaan bevallen.

Eigenlijk begint dit verhaal al meteen mysterieus en heftig. Erik Winter ziet namelijk een stel dat hem opvalt en op de weg terug naar huis rijdt hij achter hen. Maar dan maakt de auto van het stel voor hem opeens een vreemde beweging en komt met een klap tegen de rotswand aan.

Je vraagt je als lezer meteen af of dit een ongeluk of opzet is. Hierdoor werd ik meteen het verhaal ingetrokken. Vervolgens maak je steeds sprongen in de tijd en lees je meer over de vrouw in de auto: Sara. Er komen nogal wat dingen aan het licht over deze vrouw en dat was ook interessant...

Toch vond ik het soms moeilijk om mijn aandacht bij het verhaal te houden. Er wordt ontzettend veel gesprongen met de tijd en personages, iets wat het voor mij regelmatig verwarrend en ook wat rommelig maakte.

Het verhaal zelf is interessant en boeiend, maar de uitwerking vond ik persoonlijk wat minder. Je moet dus heel goed je aandacht bij dit verhaal houden, anders kan het nogal verwarrend zijn!

Ondanks dit, was het toch een leuke kennismaking met deze auteur en ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest