De mystery guest

Silvie Leest Silvie Leest
26 mrt 2024

Kamermeisje Molly Gray is in het Regency Hotel opgeklommen tot hoofd Huishouding. Een titel die ze met trots draagt terwijl ze kussens opschudt, geheimen onder het kleed veegt, in alle stilte elke kamer tot in de puntjes verzorgt.

Maar net wanneer ze alles perfect op orde heeft, komt haar wereld op zijn kop te staan. Een beroemde schrijver van detectives valt dood neer in het hotel. Als rechercheur Stark, Molly’s oude vijand, op de zaak gezet wordt, blijkt al snel dat er een luchtje aan zit.

Geruchten te over, maar Molly blijkt de enige die de sleutel tot het mysterie heeft. Dat betekent echter dat er in haar verleden en in dat van haar oma gegraven zal worden, want Molly kende het slachtoffer, en hij haar…

'De mystery guest' is het tweede deel van de serie met Molly Gray in de hoofdrol. 'Het kamermeisje' vond ik een leuke cosy crime, dus ik was heel benieuwd hoe dit vervolg zou zijn.

Deze keer begint het met een beroemde schrijver die dood neervalt in het hotel. Het lijkt erop dat er opzet in het spel is, maar de grote vraag is natuurlijk: wie zit er achter de dood van deze schrijver? Molly is op het moment van deze vreemde dood aanwezig in het hotel en al gauw komt rechercheur Stark op haar pad en raken ze beide enorm betrokken bij deze vreemde en mysterieuze zaak.

Vervolgens maak je steeds sprongen naar het verleden en lees je meer over Molly en haar oma. Dit vond ik een leuke toevoeging, want zo leerde je hoofdpersonage Molly nog beter kennen en kom je meer te weten over bepaalde dingen die zich hebben afgespeeld. Mensen die het voorgaande deel hebben gelezen weten dat Molly een 'apart en een ietwat anders' meisje is. Ook deze keer komt dat weer uitgebreid aan bod en dat blijft ook een interessant concept.

Op het einde kom je er dan uiteindelijk achter wie er achter deze moord zit en dan valt alles op zijn plek. Ik had het einde niet zien aankomen, dus dat waren wel weer pluspunten.

Ook deze keer was het weer een leuke cosy crime waar ik zeker van heb genoten. Stiekem ben ik benieuwd of er nog een derde deel gaat komen, want dan wil ik deze natuurlijk ook weer heel graag lezen!

Beoordeling: 3,5 ⭐

Meer recensies van Silvie Leest