De stille huisgenoot

Silvie Leest Silvie Leest
9 mrt 2023

Aidan Thomas is een hardwerkende echtgenoot en vader, en een gerespecteerd lid van de gemeenschap. Hij is ook een seriemoordenaar die acht vrouwen heeft vermoord. En er is een negende slachtoffer, een vrouw die hij de naam Rachel heeft gegeven en die hij gevangenhoudt in de schuur achter zijn huis.

Als Aidans vrouw overlijdt moeten hij en zijn dertienjarige dochter Cecilia verhuizen, naar een woning die geen schuur heeft. Hij besluit een gewaagde stap te zetten: hij neemt ‘Rachel’ mee en stelt haar aan zijn dochter voor als een familievriend die een onderkomen nodig heeft.

Ze weet dat er overal camera’s hangen, dat hij het meteen zal weten als ze een poging doet om te ontsnappen en dat niemand zal geloven dat deze ogenschijnlijk perfecte man in werkelijkheid een monster is. Maar ze moet het proberen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn dochter, en voor de jonge vrouw die duidelijk verliefd op hem is geworden en toenadering zoekt...

'De stille huisgenoot' begint met een proloog over de gevangen vrouw. Vervolgens lees je vanuit meerdere perspectieven, waaronder die van 'Rachel'. Dit personage is vanuit de tweede persoon geschreven en hier moest ik wel heel erg aan wennen want het had namelijk niet mijn voorkeur. Ook lees je vanuit de dochter van Aidan en vanuit Emily, een vrouw die heel erg verliefd is op Aidan.

De afwisseling van deze personages is fijn, maar zoals ik al eerder aangaf, vond ik niet elke vorm van vertellen even leuk. Eigenlijk zijn de dingen rondom Aidan al erg gauw duidelijk, dus heel verrassend wordt het allemaal niet. Emily, vond ik wel een interessant personage en ik was erg benieuwd naar de ontwikkelingen tussen haar en Aidan.

'De stille huisgenoot' was interessant. Ik weet alleen niet of je het een echte thriller kunt noemen (misschien eerder drama?). Ik had ook graag de motieven van Aidan willen weten, want dat blijft nu dus onduidelijk...

Misschien dat ik een heel klein beetje een lichte teleurstelling voelde, want ik had gehoopt dat het verhaal heel anders zou verlopen. Dit betekent natuurlijk niet dat het per definitie een slecht verhaal is, maar ik had op iets meer spanning gehoopt.

Beoordeling: 3,5 ⭐

Meer recensies van Silvie Leest