De verhalenbakker
In veel opzichten is brood bakken net een dans. Het ritmische kneden van het deeg, het draaien van de handen…
Voormalig danseres Sofie vindt het fascinerend om naar de Italiaanse bakker Giacomo te kijken tijdens zijn werk. Het einde van haar danscarrière heeft haar leven compleet overhoop gehaald. Wie is ze als ze niet danst? Wie zal er van haar houden als ze niet langer schittert op het podium?
Eigenlijk was het baantje bij de dorpsbakkerij bedoeld als een tijdelijk oplossing, voor ze haar leven een nieuwe wending kon geven. Maar verrassend genoeg vindt Sofie in de kleine bakkerij veel meer dan alleen een tijdelijke inkomstenbron: de wijsheid van een eenvoudige man, het geluk van kleine dingen en misschien zelfs de moed om te veranderen.
Het vorige boek, 'De boekenfluisteraar', van deze auteur had ik een hele tijd geleden gelezen en dat vond ik zo'n lief verhaal, dus ik was heel benieuwd naar 'De verhalenbakker'.
Deze keer maak je kennis met Sofie. Haar passie was dansen, maar daar is helaas een einde aan gekomen en Sofie zit hierdoor helemaal in de knoop met zichzelf. Ze moet een baan vinden, anders krijgt ze geen uitkering meer, en zo komt ze in contact met Giacomo en zijn bakkerij.
Eerst denkt Sofie dat ze na een paar dagen toch weer stopt, maar dan blijkt dat ze het toch wel naar haar zin heeft in deze bakkerij. Het klikt met Giacomo en het brood kneden heeft ook een magische uitwerking op haar. Zou ze dan toch weer gelukkig kunnen worden?
Ook deze keer heeft Carsten weer een mooi verhaal op papier weten te zetten. Dit verhaal bevat weer van alles: zo zijn er grappige stukken, maar ook een aantal serieuze en emotionele momenten. Ook de relatie tussen Sofie en Giacomo was interessant. Wel had ik af en toe wat medelijden met de partner van Sofie (maar daar vertel ik niet teveel over).
'De verhalenbakker' is weer een echte feelgood. Het boek is niet al te dik, dus je hebt het binnen enkele uren wel gelezen, maar toch is het lang genoeg voor een mooi, lief en emotioneel verhaal.
Beoordeling: 4,0 ⭐️