De zilveren bloem
Voor de buitenwereld lijkt de achtenveertigjarige Katja alles mee te hebben. Ze is mooi, slim en heeft een succesvolle carrière als docente Kunstgeschiedenis op de universiteit. Ook privé lijkt het haar voor de wind te gaan. Maar diep vanbinnen is Katja ongelukkig. Haar vurige kinderwens is niet vervuld en het laatste sprankje hoop hierop vervliegt als ze een schokkende ontdekking doet.
Per toeval vindt ze haar oude dagboeken en een foto van haar Italiaanse jeugdliefde Mauro die ze in 1986 bij het Gardameer ontmoette. Katja duikt in haar verleden. Herinneringen die ze ver had weggestopt komen naar boven en wakkeren het verlangen aan dat ze al die jaren heeft verdrongen. Aangespoord door haar vriendin Mieke gaat ze op zoek naar Mauro. Lukt het haar om hem te vinden?
'De zilveren bloem' begint met een hoofdstuk in het jaar 2006. Je leest over Katja en het einde van haar relatie met Stefan. Vervolgens maak je een sprong naar 2018. Katja heeft ondertussen een nieuwe relatie en alles lijkt prima te gaan, maar of dit ook echt zo is..?
Dan ontdekt ze haar oude dagboeken en denkt ze weer terug aan haar jeugdliefde Mauro. Je springt dan ook regelmatig naar het jaar 1986 en als lezer kom je erachter hoe de liefde tussen dit tweetal ontstaan is. Ik vond deze hoofdstukken heel mooi en interessant om te lezen en je voelt dat deze liefde heel erg diep ging.
In het heden lees je over verschillende problemen waar Katja tegenaan loopt en de herinneringen aan Mauro zorgen ervoor dat ze helemaal in de war raakt. Moet ze weer contact met hem zoeken of niet? Uiteindelijk wordt ze overgehaald door haar vriendin Mieke en de zoektocht begint...
Dit verhaal vond ik goed geschreven. De situatie waar Katja zich in bevindt is op meerdere gebieden schrijnend. Het is dan ook een emotionele rollercoaster. Het springen in de tijd was een fijne afwisseling en alles werd duidelijk aangegeven met het juiste jaartal.
Het einde had ik wel ongeveer verwacht, maar het was toch een mooi en meeslepend verhaal.
Dit verhaal heeft mij dan ook aangenaam verrast en ik wil @petra.zegveld heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0 ⭐️