Dubbelleven

Silvie Leest 25 november 2025
De 13-jarige Laura verdwijnt op weg naar school. De politie vermoedt dat het meisje van huis is weggelopen, totdat er verontrustende dingen op haar computer worden gevonden. Het lijkt erop dat Laura online een dubbelleven leidt. Wanneer het lichaam van het meisje uit de riviermonding wordt gehaald, verandert de verdwijning in een moordonderzoek.

Linda Toivonen laat de zaak onderzoeken. Het slachtoffer was een klasgenoot van haar eigen dochter. Linda heeft het huiveringwekkende gevoel dat dit incident niet het enige is.

Het onderzoek voert de politie naar de meest duistere plekken van het internet. Plekken die bijna onmogelijk te controleren zijn. Linda Toivonen realiseert zich dat ze, om de daders te vinden, eerst haar eigen demonen moet overwinnen.

'Dubbelleven' is het vierde deel in de 'Rivierdelta' serie. Je kunt het ook prima als losstaand deel lezen en deze keer ligt de nadruk op personage Linda Toivonen.

Het verhaal begint met een interessante proloog over Laura. Kort daarna lees je dat ze verdwenen is en Linda stort zich op de zaak. Het raakt haar extra, omdat haar eigen dochter dezelfde leeftijd heeft als de vermiste Laura.

Al gauw komen ze erachter dat Laura een geheim leven leidde. Ze vinden namelijk verontrustende dingen op haar computer en de grote vraag is of ze nog in leven is. En dan wordt er een lichaam gevonden...

Tussendoor lees je ook steeds krantenartikelen van andere vermiste meisjes. Ze zijn allemaal jong en plotseling verdwenen. Is een en dezelfde dader bezig, of moeten ze het in een hele andere richting zoeken?

Ondertussen verloopt het privéleven van Linda ook absoluut niet goed. De band met haar dochter wordt steeds minder en ze heeft nóg een probleem dat steeds groter lijkt te worden.

Ik vond 'Dubbelleven' heel erg fijn geschreven. Je wisselt steeds van personages en de schrijfstijl en opbouw zijn gewoon ontzettend fijn. Ik wilde dan ook steeds blijven lezen.

Voor mij was alleen wel de dader meteen al duidelijk en dat is dan toch een heel klein minpuntje. Ik vond het te voorspelbaar, want anders had dit verhaal van mij zeker een halve ster meer gekregen, maar het was sowieso genieten!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.