Heel goed boek!
1,1 miljoen Nederlanders hebben net als Iris ter Haar een vorm van een angststoornis. In 'Een steekje los' vertelt Iris over haar eigen angststoornis en agorafobie; wat is een paniekaanval precies, wat gebeurt er als je met je klachten naar de huisarts gaat, welke therapieën bestaan er voor deze stoornis en hoe beleef je het dagelijks leven als je het liefst altijd binnen blijft?
Wat was ik blij toen ik aan dit boek begon. Er is zoveel herkenning voor mensen die met een paniekstoornis kampen. Iris ter Haar weet precies te omschrijven wat er op dat moment door je hoofd gaat. Hoe je lichaam aanvoelt. En hoe je uit die situatie wilt vluchten. Met de nodige humor weet Iris dit onder de aandacht te brengen.
Iris vertelt over haar eigen situaties en ervaringen, maar ook komen er verschillende therapieën ter sprake, die ook voor veel mensen herkenbaar zullen zijn.
Dit boek was voor mij extra speciaal, omdat ik dus zelf ook met bepaalde angsten rondloop en inmiddels ook heel erg goed ben in dingen vermijden. Maar ook al heb je geen paniekstoornis, dan is dit boek alsnog heel erg interessant. Je leert namelijk door middel van deze informatie de stoornis beter begrijpen. Ook leer je hierdoor misschien wat beter wat je op zo'n moment van een paniekaanval kunt doen.
De schrijfstijl van Iris is echt heel erg prettig en hierdoor vlieg je door het verhaal heen. Ik denk dat dit boek heel veel mensen zou kunnen helpen, dus dit is zeker een aanrader!