Eiland van geheimen

Silvie Leest Silvie Leest
23 mrt 2022

Het is 1957. Romantiek, spanning en intriges spelen zich af in Havana. Iris Bailey vindt haar huidige leven als typiste maar saai en ze woont nog altijd bij haar ouders, in Hemel Hempstead. Haar grote talent is tekenen en soms werkt Iris op feesten om daar portretten van de gasten te maken.

Ondertussen droomt ze er van om te kunnen leven van haar kunst. Dus als Iris door de rijke socialite Nell Hardman wordt uitgenodigd om daar te tekenen op de bruiloft van haar beroemde vader, een regisseur uit Hollywood, kan haar geluk dan ook niet op.

Het is een droom die voor Iris uitkomt en hierdoor kan ze ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ze kijkt uit naar de exotische stad aan zee, maar al gauw merkt Iris dat de cocktails, bedwelmende geuren en de azuurblauwe lucht in Havana iets duisters maskeren. Terwijl Cuba aan de vooravond van de revolutie staat en Iris haar hart verliest aan Joe, een getroebleerde fotograaf, ondekt ze dat iemand in de Hardman familie een vreselijk geheim verbergt. Kan Iris de waarheid ontdekken voordat al hun levens op het spel komen te staan?

'Eiland van geheimen' begint met een interessante inleiding, waardoor ik hoopte op een boeiend en ook een wat spannend verhaal. Na deze inleiding maak je kennis met Iris. Op het moment dat ze naar Cuba vertrekt begint het verhaal een beetje wat op gang te komen. Ze mag voor verschillende mensen portretten tekenen.

Ik had gehoopt dat er wat meer tempo in het verhaal zou komen, maar dit bleef een beetje uit. De schrijfstijl is oké, maar ik zat niet helemaal lekker in het verhaal. Het gaf mij niet het enthousiaste gevoel dat ik telkens verder wilde lezen. Ook voelde ik weinig connectie met de personages.

Het was wel interessant om de sfeer op Cuba te proeven en sommige stukken vond ik weer wat interessanter dan andere fragmenten, maar nee... Het boek maakte niet enorm veel indruk op mij. Omdat de schrijfstijl wel oke is, maar er toch wat dingen (voor mijn gevoel) ontbraken, geef ik het net geen voldoende.

Natuurlijk wil ik @awbruna heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!

Beoordeling: 2,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest