Spannend!

Silvie Leest Silvie Leest
15 mrt 2021

Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Helaas is het contact ondertussen verwaterd en zitten ze alleen nog maar op dezelfde school. Ze hebben allebei een verschrikkelijke dag, dus wanneer ze elkaar die bewuste dag tegenkomen besluiten ze om samen te spijbelen. Net als vroeger duiken ze samen de stad in. Maar dan zien ze opeens een andere student ook spijbelen en ze besluiten hem te volgen.

Niet lang daarna vinden ze opeens zijn dode lichaam. Hij is vermoord. Hun dag verandert opeens van saai in dodelijk. Het wordt nog veel erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met deze student hebben. Iedereen verbergt een geheim. Was het toch niet zo toevallig dat ze deze dag samen waren?

Jij wordt nog eens mijn dood begint ijzersterk. Het is vanaf het eerste hoofdstuk al meteen spannend en je wordt letterlijk het verhaal ingezogen. De aanwezige spanning zorgt er voor dat je meteen verder wilt lezen. De plotselinge moord van de student zorgt er voor dat je erg nieuwsgierig wordt. Wat is er gebeurd met deze student? En wie zit er achter deze moord?

Het verhaal wordt vanuit drie verschillende perspectieven verteld. Die van Ivy, Mateo en Cal. Hierdoor leer je deze drie hoofdpersonages steeds beter kennen en al gauw wordt duidelijk dat ze alle drie een geheim met zich meedragen. De personages zijn goed uitgewerkt en er zitten een aantal verrassende plotwendingen in het verhaal. Je wordt dan ook telkens op het verkeerde been gezet. Het blijft continu boeiend en je wilt eigenlijk niet stoppen met lezen. Ook mede door de fijne schrijfstijl van Karen.

Ik heb mij in ieder geval heel goed met dit boek weten te vermaken. De spanning was eigenlijk van begin tot eind aanwezig en dat zorgde er voor dat ik geen enkel moment saai vond. Goed geschreven dus!

Ik wil Best of YA Books heel erg bedanken voor dit recensie-exempaar!

Meer recensies van Silvie Leest