Laat mij maar alleen
Het aantal singles in Nederland groeit gestaag. Naar schatting van het CBS zal in 2047 één op de vier volwassenen alleenstaand, -gaand of -wonend zijn. In dit boekje staan de resultaten van een exclusieve enquête onder liefst 834 singles. Hoe ervaren zij hun bestaan?
Kloppen de vooroordelen, zijn ze zielig en eenzaam en moeten ze nodig aan een partner worden geholpen? Of zijn de voordelen groter dan de nadelen van het leven als single? Op welk gebied kan het beter? Mensen die het kunnen weten geven concrete antwoorden en handige tips.
Jaaaaa, ook ik ben één van die singles en ik was wel eens benieuwd naar dit boek. Ik ben namelijk bewust vrijgezel en herkende wel een aantal dingen. De vraag die een single vaak krijgt is bijvoorbeeld: wanneer begin jij aan een relatie? (Super irritant, trouwens).
Ook denken mensen dat je eenzaam bent, of hebben ze medelijden met je. Maar, zoals een aantal de voordelen in dit boekje noemen: vrijgezel zijn is vaak best fijn! Je kunt gaan en staan waar je wil en je hoeft geen verantwoording af te leggen. Precies de dingen die ik ook heerlijk vind.
Oke eerlijk, het is natuurlijk niet altijd fijn en positief. De nadelen die hierin kort besproken worden zijn o.a.: je hebt niemand die 's avonds naast je op de bank zit, minder intimiteit, op financieel gebied is het ook allemaal duurder en het vijfde wiel aan de wagen gevoel. Maar met sommige dingen kun je bijvoorbeeld weer meer investeren in vriendschappen.
Verder lees je ook de uitkomsten van een enquete die is gesteld en er staan nog wat korte interviews in, waaronder eentje met Jort Kelder. Op zich wel interessant om te lezen, maar het was voor mij weinig vernieuwend.
Zelf zeg ik altijd: ik ben alleen, maar niet eenzaam. En ik denk als je het geluk in jezelf kunt vinden, dat dat het allerbelangrijkste is!
Beoordeling: 3,0 ⭐️