Lotus, Nova en Vin huren midden in het bos een boerderij. Er is geen internet en ze nemen ook hun telefoons niet mee. Social media is voor een week helemaal verboden. Ze hebben deze ‘lock down’ zelf verzonnen omdat ze zich helemaal willen focussen op hun aankomende examens.

Wat in het begin een goed idee leek, verandert al snel in een drama. Het blijkt namelijk al gauw dat ze niet alleen zijn. Iemand houdt hen in de gaten, maar wie? Het blijkt iemand te zijn die al hun geheimen kent en uit is op wraak…

‘Lock Down’ is de nieuwe thriller van schrijfster Maren Stoffels. De cover is heel erg donker en duister. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Zo is er telkens een cursieve tekst die vanuit de onbekende persoon wordt geschreven. Ook lees je vanuit Lotus, een meisje wat deelneemt aan de vriendengroep.

De schrijfstijl van Maren is heel erg vlot en makkelijk. Hierdoor leest het verhaal als een trein. Tot op een bepaalde hoogte blijft de onbekende persoon ook echt onbekend, maar na een tijdje krijg je langzaamaan door wie diegene is. Er gebeuren ondertussen ook vreemde, spannende dingen en je bent, als lezer, benieuwd welke kant dit verhaal op zal gaan. De spanning is continu aanwezig en wordt steeds verder opgebouwd.

Het einde is ook behoorlijk verrassend. ‘Lock Down’ heeft een goede plotwending. Ondanks dat het een dun boekje is, is het verhaal niet te kort. Het is een ideaal boek voor de jonge lezer!

Reacties op: Spannend!

35
Lock down - Maren Stoffels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken