Nergens meer veilig

Silvie Leest 18 september 2025
Voor Brooke is een goed imago alles. Ze werkt hard om hoge cijfers, een perfect uiterlijk en een geweldig leven te hebben, vooral na ‘het incident’ dat alles op het spel zette. Maar iemand achtervolgt haar en diegene zal niet stoppen voordat de waarheid aan het licht komt…

In deze young adult maak je kennis met Brooke. Ze heeft een geweldig leven, haar cijfers zijn goed en ze heeft een leuke club vrienden. Maar... schijn bedriegt, want het lijkt erop dat iemand haar in de gaten houdt en er gebeuren dan ook een aantal vreemde dingen.

Zo lees je al snel over de eerste vreemde gebeurtenis. Het is dan nog onbekend waarom diegene Brooke heeft uitgekozen, maar al gauw maak je ook sprongen naar een aantal maanden eerder.

In deze hoofdstukken lees je dan ook over een ander personage, iemand die dus de oorzaak is van de dreigementen in het heden. Langzaamaan lees je steeds meer over wat er op die bewuste avond gebeurd is en waarom Brooke daar nu de gevolgen van ziet en voelt.

Ik vond de hoofdstukken in het verleden erg interessant en ik wilde dan ook graag weten wat voor verschrikkelijks er precies gebeurd was. Ook leer je verschillende personages wat beter kennen en hoe hun onderlinge relaties met elkaar zijn.

Naarmate het verhaal vordert, neemt de spanning in het heden ook steeds verder toe. Misschien vond ik het soms een beetje te overdreven, maar het verhaal las wel lekker vlot.

Ook komt er dan nog een plottwist, eentje die je misschien toch een beetje voelde aankomen. Desondanks vond ik het een prima verhaal en ik heb er dan ook van genoten.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar haar volgende verhaal!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest