Pompoensoep en vallende bladeren
Jennie heeft een hekel aan Halloween. Maar nog, ze hààt Halloween! Van de pumpkin spice lattes tot de vrolijke griezelversieringen, ze kan niet wachten tot deze vreselijke periode eindelijk voorbij is. Al heeft al die weerzin misschien ook een heel klein beetje te maken met wat haar ex haar vorige Halloween geflikt heeft. Gelukkig verkeert ze dit jaar in het gezelschap van 's werelds schattigste viervoeter. En werpt ze zich, onbedoeld weliswaar, meer dan eens in de armen van een wel heel knappe man... Zou deze Halloween toch anders kunnen worden?
Het leek mij wel leuk om eens tussendoor weer een feelgood te lezen, dus dit verhaal leek mij wel geschikt en door de cover kom je ook helemaal in die gezellige herfstsfeer.
In dit korte verhaal leer je Jennie kennen. Ze heeft een relatie, maar al gauw blijkt dat haar partner een ander heeft... Vervolgens maak je een sprong in de tijd en is het weer een jaar later en... Halloween. Een feest waar Jennie absoluut een hekel aan heeft. Gelukkig heeft ze haar lieve hondje in de buurt, maar ze denkt helaas ook regelmatig terug aan haar ex.
De schrijfstijl van Jolien is echt super fijn en vlot. Ondanks dat het een erg kort verhaal is, is het toch heel erg leuk om te lezen. Er gebeuren niet superveel dingen, maar het blijft wel leuk. Ook zit er de nodige humor in verwerkt. Helaas krijg je door het beperkt aantal pagina's wel maar weinig verbinding met de personages, omdat er geen tijd is om deze verder uit te diepen.
'Pompoensoep en vallende bladeren' is zeker leuk om tussendoor te lezen en als je van het feelgood genre houdt, moet je deze zeker op je lijstje zetten hoor!
Ik wil @booksandbutterfliesuitgeverij heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5 ⭐