Requiem
Parijs, september 1940. Terwijl de stad zich aanpast aan een leven onder nazibezetting, heeft rechercheur Eddie Giral moeite om zijn baan als rechercheur uit te oefenen onder een regime waar hij eigenlijk niet in gelooft. Hij heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog veel moeten opofferen om te kunnen overleven in deze nieuwe wereld, al laat het verleden zich niet zo gemakkelijk vergeten.
Wanneer een oude vriend en een oude vlam opduiken en om zijn hulp smeken, moet Eddie beslissen hoever hij zal gaan om degenen van wie hij houdt te helpen. Kan hij een goed mens blijven door niets op het spel te zetten of riskeert hij alles wat hij heeft bereikt in een wanhopige daad van verzet?
'Requiem' is het tweede deel van de serie met Eddie Giral in de hoofdrol, maar je kunt het ook prima als losstaand deel lezen. Ik kreeg dit boek als verrassing van de uitgever, dus ik was erg benieuwd!
Zoals de cover en de flaptekst al duidelijk maken: dit verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je maakt kennis met Eddie en samen met zijn collega wordt hij naar een plaats delict gestuurd. Het slachtoffer is op een vreemde manier achtergelaten en Eddie probeert uit te zoeken wie de dader is...
Ondertussen vraagt een oude vriendin van Eddie ook nog om zijn hulp en wordt hij meegetrokken in een andere zaak die ook veel van zijn aandacht vraagt.
'Requiem' begon voor mij spannend, want de moord vindt al vrij snel plaats in het boek. Daarnaast lees je veel over de toestand in Parijs: de oorlog is volop aan de gang. Als je dit boek wilt lezen zul je dus ook zeker liefhebber moeten zijn van oorlogsverhalen, want dat onderwerp speelt een enorme rol in dit verhaal.
'Requiem' is zeker geen onaardig verhaal, maar toch vond ik het soms een beetje langdradig. Ik had gehoopt dat de spanning aan zou houden, zoals deze in het begin van het verhaal aanwezig was.
Toch was ook dit verhaal leuk om eens gelezen te hebben en ik wil @boekerij heel erg bedanken voor de verrassing!
Beoordeling: 3,5 ⭐️