Rósa en Björk
In de afgelegen fjorden in het noordwesten van IJsland wordt een invloedrijke zakenman neergeschoten op een skipiste. Op hetzelfde moment stort een vliegtuigje vlak bij Reykjavik neer, waarbij de piloot om het leven komt. Wat hebben deze gebeurtenissen met elkaar te maken?
Tijdens het moordonderzoek worstelen rechercheur Hildur Rúnarsdóttir en haar Finse partner Jakob Johanson met een dilemma: moeten ze koste wat kost alle mysteriën rondom de dood onderzoeken?
Tegelijkertijd is Hildur een nieuwe aanwijzing naar de verdwijning van haar zusjes Rósa en Björk op het spoor. Ook Jakob wordt geconfronteerd met zijn demonen…
'Rósa en Björk' is het tweede deel van de serie met rechercheur Hildur Rúnarsdóttir in de hoofdrol. Het verhaal begint met een aantal hoofdstukken uit het verleden, maar daarna maak je weer een sprong naar het heden.
Er gebeuren eigenlijk een aantal dingen. Zo wordt er namelijk een zakenman vermoord op de skipiste in IJsland, maar ook maak je regelmatig weer sprongen naar het verleden en lees je over de periode voor én na de verdwijning van Rósa en Björk. Deze twee meisjes zijn lang geleden plotseling verdwenen en ze zijn de zusjes van Hildur.
Hildur weet nog steeds niet wat er toen precies is gebeurd en ze probeert dit nog steeds uit te zoeken. Ondertussen is ze ook bezig met de zaak van de moord op de skipiste.
Ik vond dit weer een interessant tweede deel en ik was vooral ook benieuwd naar de hoofdstukken die zich in het verleden afspeelden, want wat is er nou precies gebeurd met de twee zusjes van Hildur? En wie zit er achter de moord op de zakenman?
'Rósa en Björk' is wel een verhaal dat redelijk traag op gang komt, maar de afwisseling tussen heden en verleden was interessant. Ook de verschillende personages waren allemaal weer boeiend!
Het lijkt erop dat er een vervolg komt, want op het einde zit je nog met een heleboel vragen en ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen.
Mocht je aan deze serie beginnen, dan raad ik je aan om wel echt met het eerste deel te starten.
Beoordeling: 3,5 ⭐️
Beoordeling: 3,5 ⭐️