Verstrikt
Een eiland in de Oslofjord met eindeloze luchten en een bevroren zee is door al zijn bewoners verlaten. Behalve door Torill, een 70-jarige vrouw. Onverwacht krijgt ze een huisgenoot: Ragnar, een student filosofie die onderdak nodig heeft. Hoewel ze niet op hem zit te wachten, krijgen ze een sterke band.
Ragnar ontwikkelt echter hevige angsten. Zijn wiet-gebruik en de geïsoleerde ligging van het eiland spelen hem parten. Maar het meest verontrustend is de stormachtige nacht die blootlegt wat verborgen had moeten blijven. En dan is er nog Ivar. Hij keert terug naar het eiland om zijn jeugdliefde, Torill, te veroveren. Wat heeft hij met haar duistere verleden te maken?
Dit verhaal begint met een proloog over Ragnar. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is... Dan begint het verhaal met Ragnar die in gaat op een advertentie om een oudere vrouw gezelschap te houden. Ze zit helemaal alleen op een eiland. Ragnar komt in contact met deze vrouw en trekt bij haar in. Langzaamaan ontstaat er een vriendschap tussen dit tweetal.
Maar Torill heeft bepaalde geheimen en Ragnar wordt hierin meegetrokken. De sfeer op het eiland is erg mysterieus en er gebeuren vreemde dingen. Heel erg spannend wordt het niet, maar er hangt wel een bepaalde sfeer waardoor je verder wilt lezen. Ik vond het ook een heel apart verhaal, want sommige hoofdstukken waren vanuit een bepaald personage geschreven waar ik niet teveel over kan vertellen, dit vanwege spoilers.
'Verstrikt' is zeker geen onaardig verhaal en ik vond de schrijfstijl van Ivonne Wilken heel erg fijn en toegankelijk. Ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt vond ik interessant en dan zijn er natuurlijk de geheimen van Torill...
Ik wil @ivonne.wilken en uitgeverij Ellesy heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5 ⭐