Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Verstrikt

Silvie Leest 16 september 2024
Bij een vechtscheiding verliest Sonja de voogdij over haar zoon. Ze wil alles doen om hem terug te krijgen, maar kan zich geen dure advocaat veroorloven. In haar wanhoop zegt ze ja tegen een voorstel om coca­ïne naar IJsland te smokkelen. Een paar keer maar, tot ze genoeg geld heeft. Maar al snel blijkt dat je niet zomaar uit de drugswereld kunt stappen.

Terwijl Sonja verwoed naar een uitweg zoekt, wordt haar situatie nog penibeler als douanebeambte Bragi haar verdacht begint te vinden. Bovendien is ze verwikkeld in een complexe relatie met Agla, een bankmedewerkster die mogelijk vervolgd wordt voor haar rol in de financiële crisis. Hoe ver moet Sonja gaan om haar leven weer op de rit te krijgen?

'Verstrikt' is het eerste deel van een nieuwe Scandinavische serie en aangezien ik heel erg van dit soort thrillers houdt, was ik heel benieuwd naar dit verhaal!

Je maakt kennis met Sonja. Ze is op het vliegveld en wil weer terug naar IJsland vliegen. Alleen, niet zomaar... Sonja zit namelijk in de drugswereld door een bepaalde reden. En nu wil ze er uitstappen, maar dat gaat niet zomaar.

Je leest over haarzelf, haar zoontje, haar liefdesleven en het drugs smokkelen. Verschillende personages komen voorbij, waaronder Bragi en Agla. Bragi werkt bij de douane en hij kruist het pad van Sonja. Met Agla heeft ze een ingewikkelde relatie en ook dit komt regelmatig aan bod. Agla heeft overigens ook zo haar eigen problemen die ter sprake komen...

Zelf vond ik dit verhaal een beetje traag. Het begint goed, maar daarna zwakt het weer wat af. En zo blijft het dan eigenlijk een lange tijd. Op het einde wordt het weer ietsje spannender en komt er nog een redelijk verrassende plotwending, maar... Het was het voor mij toch allemaal net niet.

Betekent niet dat dit een slecht verhaal is, natuurlijk. Maar voor mij was het te traag en ik weet ook niet zeker of het onderwerp mij helemaal aansprak. Dus ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet weet of ik het vervolg ga lezen. Wel was de schrijfstijl fijn en ik denk dat er zeker een heleboel mensen zijn die dit verhaal wel kunnen waarderen! Vooral als je verhalen over de drugswereld interessant vindt!

Beoordeling: 3,0 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.