Iets trager opgebouwd...

Silvie Leest Silvie Leest
12 mrt 2021

Tuva Moodyson staat op het punt om te verhuizen naar Malmö om daar te starten met een betere baan. Maar dan pleegt de eigenaar van de plaatselijke dropfabriek in Gavrik plotseling zelfmoord. Niet veel later wordt er een vermoorde man gevonden. Dropmunten bedekken zijn ogen. Tuva heeft twee weken de tijd om deze zaken te onderzoeken...

Tuva komt in contact met de familie Grimberg, de eigenaren van de lokale dropfabriek. Al gauw blijkt dat zij duistere geheimen hebben. David Holmqvist (die ook een grote rol in het eerste deel van de Tuva-reeks speelde) schrijft een boek over deze familie en Tuva gaat hem daarbij helpen. Hierdoor komt ze steeds meer te weten over deze teruggetrokken en mysterieuze familie en raakt ze nauwer betrokken bij de familieleden.

Is de zelfdoding van meneer Grimberg daadwerkelijk een zelfdoding? En wie zit er achter de moord op de man waarvan de ogen bedekt waren met drop? Tuva probeert deze zaken op te lossen voordat ze definitief naar Malmö vertrekt.

Dit tweede deel van de Tuva-reeks begint erg goed. Je start bijna meteen met de zelfdoding van meneer Grimberg. Hierdoor wordt het verhaal al snel spannend, want wat is de precieze reden geweest dat hij deze treurige beslissing heeft genomen?
Je leert Tuva ook een stuk beter kennen. Zo komt regelmatig haar doofheid ter sprake en haar vriendschap met Tam. De Zweedse omgeving wordt ook regelmatig gedetailleerd beschreven, net zoals de koude temperaturen die het land teisteren. Hierdoor kun je je erg goed inleven. Toch is het misschien wat trager opgebouwd dan het voorgaande deel. Iets wat ik wel persoonlijk zo ervaarde. Het middenstuk komt soms wat langdradig over, maar het einde compenseert dat gelukkig weer. Het is zeker geen onaardig verhaal, maar dit deel krijgt een iets lagere beoordeling dan het vorige. De spanningsboog is hier helaas wat minder aanwezig. Het is overigens prima los te lezen, al keren er wel veel zelfde personages terug uit het eerste deel.

Will Dean weet toch weer interessant werk te leveren en ik kijk uit naar het vervolg!

Meer recensies van Silvie Leest