Een echte eye-opener

Sofieken22 21 november 2025
Toen ik dit boek van Lore Dewulf aanvroeg, was dat met één doel: mijn zoon beter begrijpen. Ik voelde al langer dat zijn denken, voelen en doen net dat tikkeltje anders is maar ik vond de juiste woorden, handvatten en inzichten niet. Dit boek bracht daar verandering in, en hoe.

Hoewel Hoogbegaafd zijn in eerste instantie geschreven is voor hoogbegaafde volwassenen merkte ik al snel dat het net zo waardevol is voor iedereen die leeft, werkt of opgroeit met een hoogbegaafd iemand.
Ik voelde me als ouder bijna uitgenodigd om even mee te wandelen in het hoofd en hart van iemand die anders denkt. En precies dat maakte het zo bijzonder.

Lore Dewulf schrijft helder, warm en met zoveel herkenning dat ik meermaals dacht: "Ja, dit is precies wat ik zie bij mijn zoon.. en nu snap ik het ook eindelijk."
Het gaf me taal voor zijn behoefte aan betekenis, zijn gevoeligheid, zijn snelle denken en vooral voor de spanningen die ontstaan wanneer de wereld niet meebeweegt op zijn tempo.

Wat ik het meest waardeerde?
Dat het boek geen labels plakt, maar begrip creëert.

Dat het niet alleen uitlegt wat hoogbegaafdheid is, maar vooral hoe het voelt om zo in het leven te staan

Dat het mij als ouder niet alleen inzichten gaf maar ook rust en een nieuwe manier van kijken.

Voor mij is dit boek een echte eye-opener geweest. Ik begrijp mijn zoon nu beter, maar ook het waarom achter zijn gedrag, vragen en gevoeligheden. En dat maakt onze band alleen maar sterker.

Een aanrader voor iedereen die meer wil begrijpen van zichzelf of van iemand die hen dierbaar is.

Meer recensies van Sofieken22