Onvergetelijk boek!
Onvergetelijk vertelt het verhaal van liefde, verlies en herinneringen die je vormen, ook als je dat niet wilt. Matthijs neemt je mee in het leven van iemand die probeert vast te houden wat kostbaar is, en tegelijk leert loslaten wat niet langer kan blijven. Het is een intiem portret van hoe emoties en herinneringen samenkomen in het dagelijks leven en hoe je ondanks alles manieren vindt om verder te gaan.
Wat me meteen opviel, is hoe open Matthijs schrijft. Hij deelt zijn verhaal met een eerlijkheid en zachtheid die je voelt bij elke zin. Net als bij Eva’s boek, waar haar kracht en kwetsbaarheid je direct meenemen, merk je bij Matthijs vooral de warmte en oprechtheid waarmee hij zijn ervaringen deelt. Het is een ander soort nabijheid, maar net zo bijzonder.
Hij vertelt over herinneringen en gevoelens alsof hij ze voorzichtig in zijn handen houdt en met je deelt. Alles voelt echt, dichtbij, en dat maakt dat je vanzelf stil wordt bij de momenten die hij beschrijft.
Tijdens het lezen zie je hoeveel liefde er schuilt in zijn woorden. Niet alleen voor wat is geweest, maar ook voor wat hij probeert te begrijpen en mee te nemen verder in zijn leven.
Onvergetelijk laat iets achter dat blijft hangen. Een boek dat je respecteert, je meeneemt en nog lang bij je blijft nadat je het hebt dichtgeslagen.
In het boek staat ook dat heel Nederland meeleefde toen Eva stierf maar ook hier in België waren er ongetwijfeld veel mensen die geraakt werden door haar verhaal.
Eva zal voor altijd in onze gedachten blijven!
Eva zal voor altijd in onze gedachten blijven!