Advertentie

Luc Callanach verlaat Interpol na een vervelende situatie en belandt zo bij de politie in Schotland. Op zijn eerste werkdag wordt hij gelijk geconfronteerd met een haast perfecte moord, het lichaam van Elaine werd, op een paar tanden na, volledig verbrand teruggevonden. Luc zet alles op alles om zichzelf te bewijzen aan zijn nieuwe collega’s, maar dan wordt er een tweede vrouw als vermist opgegeven, zullen ze de man die perfecte moorden pleegt wel vinden?

“Zelf zocht hij constant de grenzen van zijn kunnen op, spande hij zich in om te leren, om zichzelf te overtreffen. Hij dorstte naar kennis zoals anderen hunkerden naar geld, en dat maakte het moeilijk om iemand te vinden die zijn gelijke was. Dat was de reden waarom hij zich gedwongen zag te moorden. Zonder dit offer zou hij altijd omringd zijn door vrouwen die zijn intellect niet konden bevredigen.”

Dit boek is eerder een suspense novel (spannende roman) dan een echte thriller, de reden hiervoor is dat het boek ook uitgebreid ingaat op de relatie van Luc en zijn nieuwe collega en dat de spanningsboog vrij laag blijft. Betekend dit dat het boek daarom niet goed is? Zeker niet! De opbouw van Perfecte resten is goed en zorgt ervoor dat je wil blijven doorlezen. De omgeving wordt op een goede, niet te uitgebreide, manier beschreven waardoor je je een goede voorstelling kan maken hoe de plekken waar Helen over schrijft eruit zien. 

Ook de personages zijn door Helen op een realistische manier neergezet of je het nu hebt over de knappe, wat terughoudende Luc of de dappere, rechtdoorzee inspecteur Ava, Helen geeft ze allemaal een eigen karakter. Wat dit boek extra interessant maakt is dat Helen Fields de dader direct bekend maakt, deze dappere keuze heeft goed uitgepakt voor het boek het maakt namelijk dat je een band met de dader opbouwt en op sommige momenten zelfs met hem meeleeft. 

Helen Fields studeerde rechten, en vond heeft 13 jaar gewerkt op een afdeling voor straf- en familierecht. Na de geboorte van haar tweede kind besloot ze hiermee te stoppen. Nadat ze 2 fantasy boeken uitgaf in eigen beheer begon ze aan de reeks over Luc Callanach en Ava Turner, op dit moment zijn hier 5 delen van, en deel 6 in februari 2020 uitkomt. Perfecte resten, is het eerste deel.

Reacties op: Loved it

138
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker