Advertentie

De negentien jarige Vivian wordt door haar ouders naar haar tante Peg gestuurd die in New York een theater runt. De jonge Vivian is al snel aan de slag als naaister en maakt voor de shows van haar tante de mooiste kleding. Ze voelt zich als een vis in het water en ontdekt al snel hoe het leven er in New Yorkse aan toegaat. Maar dan gebeurt het ondenkbare en word ze beschuldigd van een schandaal waardoor ze haar reputatie kwijtraakt en nog wat haar toekomst veranderd.

Als je het boek ziet zou je misschien niet denken, hier ben ik zo doorheen, maar dit boek leest als een trein. Hoofdstukken worden veelal afgesloten met (kleine) cliffhangers waardoor je direct door wil naar het volgende hoofdstuk. Gilbert heeft gekozen om dit boek in briefvorm te schrijven waardoor je je als lezer verliest in de dingen die Vivian vertelt en je het gevoel hebt alsof deze 'brief' voor jou persoonlijk geschreven is.
Het boek begint met de vraag van Angela, die wil weten wat Vivian precies voor haar vader betekende, maar het boek laat zien dat een relatie zoveel meer omvat dan alleen een ontmoeting en vriendschap tussen twee mensen.
Op sommige stukken na, waarbij met veel details over vooral kleding word gesproken, lees je dit boek in 1 ruk uit. Vooral in het begin denk je zelfs een ware feelgood in handen te hebben, tot de problemen beginnen en het verhaal zich verder ontwikkelt tot een prachtige roman.
Ondanks de ruim 500 pagina's word het verhaal van Vivian niet langdradig en blijft het een levendige uiteenzetting van belangrijke momenten in haar leven, met uiteindelijk het antwoord op de vraag uit het eerste hoofdstuk, wat betekende Vivian voor de vader van Angela.

Elizabeth Gilbert schreef al meerdere romans en non-fictie boeken. Met haar autobiografische roman, Eten, bidden, beminnen, brak ze internationaal door en werd zelfs verfilmd. In Nederland en Vlaanderen verkocht ze al meer dan 750.000 boeken.

Reacties op: Leest alsof het speciaal voor jou geschreven is

175
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker