Advertentie

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson is een Britse schrijfster. Ze is getrouwd met Simon Montefiore die ook auteur is. Ze heeft twee kinderen en woont in London. Met Het Vlinderkistje schreef ze terug een pracht van een verhaal.

Frederica Campione woont de eerste zeven jaar van haar leven in Chili. Haar Engelse moeder, Helena, is getrouwd met een Chileense auteur,Ramon, die het grootste deel van het jaar in het buitenland verblijft. Helena kan de eenzaamheid niet meer aan en eist dat Ramon meer thuis blijft. Deze weigert en Helena vertrekt met Frederica en haar broer Hal naar Engeland om hun leven daar verder te zetten. Frederica blijft een sterke liefde voelen voor haar vader en koestert een vlinderkistje dat hij haar ooit cadeau gedaan heeft. Jaren later keren broer en zus terug naar Chili om de betekenis van het kistje te vinden en misschien de kans te krijgen hun vader terug te vinden.

Santa haar schrijfstijl kan men beschrijven als een beeldende stijl. Haar beschrijvingen van omgeving of gebeurtenis doet de tekst als beeld voor je ogen verschijnen. Daardoor waan je je soms in het verhaal zelf. Je krijgt zin om de beschreven omgevingen in de werkelijke wereld te gaan aanschouwen.

De hoofdpersonages zijn zeer diep uitgewerkt. Je leert dat ze elk hun eigen karakter hebben met hun goede en minder goede eigenschappen. Ook weer door haar schrijfstijl leef je enorm mee met Frederica en Hal in hun zoektocht naar de liefde van hun vader. Naarmate het verhaal vordert groeien de personages in het leven en wordt hun karakter meer en meer ontwikkeld.


Het slot van het boek is zeer prachtig afgewerkt. Alle hints die je kreeg tijdens het verhaal komen tot een geheel. Een einde die met recht een afsluiting mag genoemd worden.

Conclusie
Een prachtig geschreven verhaal met romantische aspecten maar die niet al te zeemzoeterig over te komen. Een beeldende manier van beschrijven van omgeving en gebeurtenissen met karaktervolle personages.

Reacties op: Niet te zeemzoet.

362
Het vlinderkistje - Santa Montefiore
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners