Het kwam te traag op gang.

James S.A. Corey is het pseudoniem van het schrijversduo Ty Franck en Daniel Abraham.
Ty Franck was zelfs nog persoonlijke assistent van George Martin en hielp mee aan zijn Wild Cards serie.
Abraham schreef ook serie als Age Of Ash, The dragons path en A shadow in summer.
Maar samen dus The Expanse reeks waar Babylon’s Ashes het zesde deel van is.

En laat ons beginnen met eerlijk zijn, voor mij tot nu toe het minste deel van de reeks.
Het verhaal.

The free navy, een gewelddadige groep Belters heeft met hun militaire schepen de Aarde bestookt en is een campagne van piraterij en geweld tegen de rest gestart. De kolonisatieschepen, die op weg zijn naar de buitenaardse ringen en de duizenden werelden aan de andere kant ervan, zijn makkelijke doelwitten en geen enkel leger is sterk genoeg om ze te beschermen.
Holden en zijn bemanning kennen de sterktes en zwaktes van deze nieuwe navy. Onderbemand en met minder wapens werd hen door de overgebleven politieke machten gevraagd om zich naar Medina te begeven. De nieuwe alliantie heeft evenveel zwaktes en sterktes als de oude en de machtsstrijd is pas begonnen.

Conclusie

Waar ik bij de vorige vijf boeken enkel boek drie , drie sterren gaf en de rest vier zal het bij Babylon’s Ashes op twee blijven. In dit deel miste ik de spanning. De spanning die er in het laatste derde deel van dit boek in kwam had ik liever vroeger gehad.
De connecties tussen de personages vond ik ook niet zo uitgewerkt ten opzichte van de vorige delen.
Dat waren dan ook de twee hoofdredenen om het boek aan de kant te leggen.
Maar vanaf de helft ging het beteren. Meer connectie onderling en vooral de spanning waar ik naar snakte.
Waar ik de eerste helft wat moeilijk te volgen vond was dit in deel twee beter.
De personages zijn niet zoveel gegroeid t.o.v. het vorige deel wat misschien bij dit deel ook niet zo nodig was.

Het slot was misschien op bepaalde momenten iets te vlug afgehandeld alhoewel de weg ernaartoe vol spanning zat.

Conclusie
Blij dat ik toch doorgelezen heb, want de nieuwsgierigheid naar het volgende deel is er wel. Een boek dat traag ingang schiet en pas vanaf de helft in stroomversnelling raakt. Spannend op het einde met een slot dat hier en daar wat te vlot ging.

Meer recensies van sven (JustBooks)