Tomorrowland

Rosalia is geboren in Mexico stad als dochter van een journalist en een academica. Zelf is ze een gepassioneerd fotojournalist en verhalenverteller. En net dat laatste talent gebruikte ze om , in samenwerking met de mensen achter het festival Tomorrowland, om een boek te schrijven over de grote bibliotheek van Morgen.

Het verhaal

Helia is al eeuwenlang de wijze van de hoop in de grote bibliotheek van morgen. Ze belichaamd de waarden n bereikbaar door portalen die bestuurd worden door het boek der wijsheid.
Tijdens een bezoek aan de rozentuin op Silvyra wordt ze samen met Xavier, de wijze van de Waarheid, aangevallen. Oog in oog stond ze met Asman, een dodelijke figuur, wanneer Xavier zijn leven offeen normen van de mensheid, en beschermd ze in de vele rijken van Papierwereld. Die rijken zijrt om haar te redden zodat ze de andere wijzen kan waarschuwen.
In de bibliotheek blijkt het boek der wijsheid angstaanjagend stil te blijven. Terwijl Asman in sterkte wint moet Helia een strijd tegen de klok beginnen om de oorsprong van het probleem te vinden en aan te pakken. Gelukkig krijgt ze hierbij de hulp van anderen om haar bij te staan in de strijd.

Mijn gedacht

Er zijn zo van die boeken waarbij je je afvraagt waarom je zolang wacht om ze te gaan lezen. Meestal is dit bij mij omdat het een hype-boek is en ik wacht tot de hype enkel decennia neergedaald is. Maar deze keer was het puur omdat het zo lang duurde aleer de bibliotheek dit boek binnen had. Gereserveerd in januari en pas half mei toegekomen.
Dus maar direct in begonnen.

Het is een fantasieboek en waar ik dan belang aan hecht is de wereldopbouw. In dit boek zit die zeker goed. Het verhaal ademt echt fantasie uit , in grote zaken maar ook in details.
Rosalia creƫert hier een wereld waarin natuur een grote rol speelt, maar ook eenheid onder de mensen. Pas wanneer deze op gelijk niveau staan gebeuren er magische zaken in het verhaal.

De personages zijn prachtig. Ik ben direct fan van de manier van omschrijven. Helia, Nu, Arturo,Robin, Dzin, Mwamba en Rascal, en al die andere. Elk droeg zijn eigen stukje magie toe aan het verhaal. Elk had zijn eigen karakter die goed uitgewerkt werd tijdens het verloop van het verhaal.

Arturo is eentje die ook wel blijft kleven. De auteur die er daadwerkelijk in slaagt om alles wat hij neerpent ook echt te laten plaatsvinden. Een eigenschap die velen onder ons wel zouden willen bezitten.

Alles speelt zich dus af op deze magische wereld met portalen, fantastische fauna en flora, elixers en de nodige slechteriken.
Ondanks het tekort aan leestijd las het boek nog redelijk vlot. Het verhaal is zeer goed te volgen ondanks de verschillende verhaallijnen.

Het slot bevat de langverwachte strijd tegen Asman en behoud het recht om hier en daar nog wat plotveranderingen door te voeren. Dit zorgt ervoor dat je aan het boek gekluisterd blijft tot die laatste pagina.
Waar ik er bijna van overtuigd was dat het einde van het verhaal in aantocht was zetten de laatste vier zinnen de deur naar een volgend deel echt wel volledig open.

Conclusie

Een boek waarvan ik blij ben dat ik hem niet op de lange baan geschoven heb om te gaan lezen. Een fantasieverhaal met een zeer mooi omschreven wereld waar de fantasie van elk blad afspuit en de personages allemaal hun bijdrage brengen aan het verhaal. Een boek waarbij ik niet kan wachten om het vervolg te gaan lezen.

Meer recensies van sven (JustBooks)