Een feelgood met een tikkeltje magie!
Wat een heerlijk boek was dit! Feelgood, met een rauw randje, en een tikkeltje magie. Een verhaal wat zich afspeelt in Frankrijk, in een bakkerij, de hele tijd dat ik aan het lezen was kon ik niet stoppen met dromen over die heerlijke franse lekkernijen!
In het boek volgen we Edie uit Ierland die haar droom achter najaagt om te gaan werken in een Franse bakkerij in Parijs. Alleen surprise, de bakkerij blijkt op Rue de Paris te zijn in Compiègne en niet in Parijs zelf. Na een lange reis komt ze eindelijk op de juiste plek, in een klein dorp vol karakter. Ze krijgt een kamer boven de bakker, en het voelt al snel als thuis en sluit vriendschap met de dorpsbewoners.
Op een avond ontmoet ze Theo, een knappe fotograaf. Ze valt head over heels voor hem, maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?
In de bakkerij vindt ze uiteindelijk een receptenboekje van Meneer Moreau, de vader van de huidige eigenaresse, die de bakkerij runde tijdens de oorlog. Ze probeert wat recepten uit, en ze zijn letterlijk magisch! Ook lezen we af en toe terugblikken uit zijn tijd, en ik vond dat een leuke toevoeging aan het verhaal, hierdoor leer je de karakters nog beter kennen.
Helaas gaat het niet goed met de bakkerij, en wordt er gedreigd om de bakkerij te sluiten. Gaat het Edie en de rest van de bewoners lukken de bakkerij te redden? Lees het nu in dit heerlijke (letterlijk en figuurlijk) boek!