Een oké boek

sietske.reads sietske.reads
30 mrt 2021

Wanneer Liz Catalono een DNA-test doet, toont de test aan dat ze geadopteerd is. Dit komt als een enorme shock en ze besluit op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Dan staat de FBI plotseling voor haar deur. Haar DNA vertoont overeenkomsten met het DNA dat zij hebben gevonden van de seriemoordenaar Tri-State Killer. Liz haar hele wereld staat in een keer op haar kop. Vastberaden gaat ze op zoek naar haar biologische ouders, met gevaar voor haar eigen leven.

Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit Liz’s perspectief. In het begin ligt de focus voornamelijk op de shock dat ze geadopteerd is. Na 150 pagina’s had ik er eigenlijk wel genoeg van en gelukkig gaat de focus daarna meer naar het vinden van haar biologische ouders en wat de gevolgen hiervan zijn. Liz komt over als een vrij impulsief persoon. Ze denkt niet aan de gevaren waar ze zichzelf en haar nicht, die bij haar woont, in brengt. Een persoon waar ze mee omgaat zou de seriemoordenaar zijn en terwijl de FBI en haar nicht meerdere malen heeft gezegd dat ze daar niet heen moet gaan, gaat ze alsnog. Hierdoor kon ik mij soms lichtjes aan haar ergeren. Verder wordt het verhaal ook verteld vanuit de slachtoffers van de Tri-State Killer. Dit geeft een interessante draai aan het verhaal aangezien je bij elke slachtoffer meer te weten komt over hun leefomgeving en wat ze hebben doorstaan. Ondanks dat het verhaal vanuit de perspectieven van verschillende slachtoffers wordt geschreven, sluiten deze hoofdstukken wel op elkaar aan.

In de eerste helft van het boek gebeurt er weinig, maar door de prettige schrijfstijl leest het boek vrij vlot door. Er had wat meer nadruk mogen worden gelegd op het vinden van de Tri-State Killer, dan dat er continu werd verteld over dat Liz is geadopteerd. Dit zorgt ervoor dat het boek in het begin vrij saai is, waardoor de enige interessante stukjes de perspectieven van de slachtoffers zijn. De tweede helft begint iets meer interessanter te worden en komt er een beetje spanning in het verhaal. Het einde daarentegen was fantastisch en zorgt er dan wel weer voor dat je geïnteresseerd raakt in het tweede deel. Het voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen, maar desondanks is het een oké thriller.

Meer recensies van sietske.reads