Advertentie

Pippa Fitz-Amobi moet een project schrijven voor school. Ze besluit om over het tragische geval te schrijven wat zich vijf jaar geleden heeft afgespeeld in Little Kilton. Andie Bell die werd vermoord door haar vriendje Sal Sing waarna hij zelfmoord pleegde. Maar Pippa gelooft niet dat Sal het heeft gedaan. Langzaamaan onthult ze de waarheid wat zich daadwerkelijk vijf jaar geleden is gebeurd.

In Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson volgen we Pippa Fitz-Amobi die een schoolproject begint over de moord op Andie Bell. Pippa is namelijk ervan overtuigd dat Sal Sing het niet heeft gedaan en dat de echte moordenaar nog rondloopt in Little Kilton. Moordgids voor lieve meisjes heeft een interessante opbouw van het verhaal. Een gedeelte van het verhaal lees je namelijk vanuit het voortgangslogboek van Pippa waarbij je haar pure gedachtes over het onderzoek leest. Hierdoor kom je alles te weten wat ook Pippa weet. Daarnaast lees je ook af en toe een interview wat Pippa heeft uitgewerkt. Door het hele verhaal heen lees je vanuit het perspectief van Pippa maar ook haar vrienden leer je goed kennen. Er zit genoeg karakterontwikkeling in het verhaal dat je met Pippa, maar ook met haar vrienden, een goede band creëert.

Het plot is uitstekend opgebouwd en uitgewerkt. Voor een YA-mysterie zit er genoeg spanning in en door de verschillende verdachten die worden aangewezen begin je aan je eigen mening te twijfelen over wie het heeft gedaan. De continue nieuwe ontdekkingen van Pippa zorgt voor spanning in het verhaal. Er gebeuren verschillende dingen door het boek heen en dit is uitstekend opgebouwd.

Door de vlotte en fijne schrijfstijl van Holly Jackson heb je het boek vrij snel uit. Ze omschrijft de dingen goed en zorgt er voor dat je door het hele boek geïnteresseerd blijft. Als een grote thrillerliefhebber had ik een klein vermoedde over wie de dader zou zijn en dit bleek ook zo te zijn. Maar door de continue nieuwe informatie over de moord op Andie Bell en nieuwe verdachten die aan het licht kwamen, begon ik langzaamaan te twijfelen over mijn vermoedde. Ondanks dat eindigt dit boek met een sterk einde, een einde wat goed in elkaar zit en waar alle mysterie en vragen wordt beantwoord. Holly Jackson heeft een sterke YA-thriller neergezet en heeft ervoor gezorgd dat je gaat twijfelen aan je eigen mening. Moordgids voor lieve meisjes is een heerlijk en vlot boek.

Voor liefhebbers van One of us is Lying.

Reacties op: Een fantastisch boek!

19
Moordgids voor lieve meisjes - Holly Jackson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners